Στη Ρόδο για την έναρξη των διεθνών ποδηλατικών αγώνων ο Λ. Αυγενάκης

lawandorder.gr 03-04-2021 18:28
Στη Ρόδο για την έναρξη των διεθνών ποδηλατικών αγώνων ο Λ. Αυγενάκης
Ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον κόσμο

Το μήνυμα της επανεκκίνησης με κανόνες στέλνει η Ρόδος σε όλον τον κόσμο, με τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα (International Rhodes Grand Prix), όπως τόνισε o υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Ρόδο όπου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του αγώνα, το μεσημέρι της Κυριακής (4/4).

Τον υφυπουργό Αθλητισμού υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος», Γιάννης Παπασταματάκης, παρόντων των βουλευτών Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη, του εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκου Νικολή, του αντιδημάρχου Τουρισμού, Κώστα Ταρασλιά, και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρου Κολλιάδη.

Ακολούθησε τηλε-συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Αυγενάκη, Χατζημάρκου, Καμπουράκη και Παπασταματάκη, με αντικείμενο του ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes, με έμφαση στο μήνυμα το οποίο εκπέμπει η διοργάνωση αυτή σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα επανεκκίνησης και αισιοδοξίας, σε μια ιδιαίτερη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη, λόγω της πανδημίας.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφερόμενος στις εξαιρετικές επιδόσεις του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο το 2020, ανέφερε πως έχει γίνει εντατική και συλλογική δουλειά, ώστε η Ρόδος να δώσει και φέτος πρώτη το σύνθημα της επανεκκίνησης, σε όλο τον κόσμο, με τους ποδηλατικούς αγώνες να είναι κομμάτι αυτή της προσπάθειας και επί της ουσίας να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα στην τουριστική σεζόν, αφού λόγω των αγώνων στο νησί της Ρόδου φιλοξενούνται αυτές τις μέρες 176 ποδηλάτες από 18 χώρες του κόσμου.

Υποδεχόμενος τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ κύριε υπουργέ για την στήριξή σας, για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε στο Υπουργείο και για την παρουσία σας εδώ, για την έναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα της Ρόδου. Εδώ και πολλά χρόνια δίνουμε μεγάλη μάχη να ξαναβάλουμε νησιά μας, να ξαναβάλουμε τη χώρα μας στο καλεντάρι πολύ μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Είναι πολύ μεγάλος ο αγώνας που δόθηκε από όλους μας, από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ρόδου και τον «Ροδήλιο» για να καθιερώσουμε τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα και τον διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ρόδου. Φέτος, σε μια πάρα πολύ ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας, εργαζόμαστε και μέσα από τα μηνύματα. Κι ένα υπέροχο μήνυμα φεύγει ξανά σήμερα από τη Ρόδο. Το μήνυμα ότι όσο δύσκολες καταστάσεις κι αν αντιμετωπίζουμε, η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης, στεκόμαστε όρθιοι, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να ελπίζουμε, να δουλεύουμε, να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, η οποία πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη μέρα της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, τους χορηγούς μας, τους συμμετέχοντες στους αγώνες, τους εργαζόμενους και το ξενοδοχειακό δυναμικό, για όλη αυτήν την προσπάθεια μέσα από την οποία ταξιδεύει για μια ακόμη φορά ένα υπέροχο μήνυμα φιλοξενίας, υπευθυνότητας και ωριμότητας, δημιουργικότητας, ζωντάνιας και αισιοδοξίας, ένα μήνυμα επανεκκίνησης από ένα προορισμό που έχει δώσει εξετάσεις και στο παρελθόν και έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον υπουργό κ. Αυγενάκη, ο οποίος έρχεται στο νησί για να τιμήσει δυο πράγματα: μια εξαιρετική αθλητική διοργάνωση αλλά και ταυτόχρονα την έναρξη, την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου 2021 για το νησί της Ρόδου. Στην δημοτική αρχή υπάρχουν δυο αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες. Η ασφάλεια, άρα χρειαζόμαστε μια ασφαλή Ρόδο και ταυτόχρονα μια ανοιχτή Ρόδο. Ο κόσμος έχει μεγάλη εξάρτηση από το τουριστικό εισόδημα και το άνοιγμα της Ρόδου με ασφάλεια, όπως η πολιτεία ορίζει, είναι επείγουσα ανάγκη για να μπορέσει να επιβιώσει η τοπική κοινωνία, τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Όλα θα γίνουν με πολύ μεγάλη προσοχή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να στείλουμε στο εξωτερικό την εικόνα από έναν εξαιρετικό προορισμό όπως είναι η Ρόδος με ασφάλεια και με προσοχή. Η Ρόδος στέλνει ένα μήνυμα, ότι ανοίγουμε τον τουρισμό, όμως ταυτόχρονα προσέχουμε τον Ροδίτη. Προσκαλούμε τον επισκέπτη να γίνει μέρος αυτής της σοβαρότητας και της προσοχής. Σε κάθε περίπτωση, νιώθω ότι η ελληνική φιλοξενία, είτε πρόκειται για τους εργαζόμενους, είτε πρόκειται για τους επιχειρηματίες, έχει ένα στόχο: να ανοίξει η χώρα. Να ανοίξει η Ρόδος με ασφάλεια. Καλή επιτυχία κ. υπουργέ, σε όλη την Ελλάδα, στον τόπο μας, σε όλη την κοινωνία. Καλή επιτυχία στους αθλητές μας και στους Ροδίτες που θα υποδεχθούν την διοργάνωση αυτή και θα την αγκαλιάσουν».

Τη σημασία της παρουσίας του υφυπουργού Αθλητισμού στη Ρόδο για τους ποδηλατικούς αγώνες εξήρε και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου "Ροδήλιος", Γιάννης Παπασταματάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αφού ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες για την υποδοχή και εξέφρασε την αγάπη του για το νησί της Ρόδου, δήλωσε: «Επιθυμούσα διακαώς να έλθω στη Ρόδο, μιας και είναι ένας αγαπημένος μου προορισμός. Βρίσκομαι εδώ και με την θεσμική μου ιδιότητα για την έναρξη των διεθνών ποδηλατικών αγώνων της Ρόδου -μια διοργάνωση υψηλότατου επιπέδου- που διοργανώνονται από το 2017 και αποτελούν "κόσμημα", τόσο για την αθλητική κουλτούρα και παράδοση της περιοχής, όσο και για την ανάπτυξη του κύρους της ελληνικής ποδηλασίας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, διότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, η οποία ανέστειλε πολλές διοργανώσεις, οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες της Ρόδου διεξάγονται με απόλυτη πειθαρχία ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με άρτιο σχεδιασμό και μέριμνα απέναντι στους αθλητές, τους εθελοντές και τα διαδικαστικά της διαδρομής. Αποδεικνύουν ότι η χώρα μπορεί ανά πάσα στιγμή και κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθεί και να είναι πόλος έλξης διεθνών αθλητικών γεγονότων. Στα οφέλη των αγώνων αυτών είναι η μεγάλη προβολή του νησιού αλλά και της χώρας συνολικά, ενόψει και της δυναμικής τουριστικής σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει προσεχώς. Και φυσικά, το μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα με κανόνες, βγαίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Ο αθλητικός τουρισμός δηλώνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, την Περιφέρεια, τον Δήμο Ρόδου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου "Ροδήλιος"».

Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον κόσμο που φέτος πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, συμμετέχουν συνολικά 26 ομάδες με 176 αθλητές από 18 χώρες του κόσμου. Η αρχή θα γίνει με το «Internatiomal Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels», αύριο Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσουν, το τετραήμερο 8, 9, 10 και 11 Απριλίου, οι αγώνες του «International Tour of Rhodes».

Οι αθλητές συνολικά θα διανύσουν 620 χιλιόμετρα και τις 5 αγωνιστικές ημέρες δοκιμάζοντας τις αντοχές τους και το ταλέντο τους.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας και επαγγελματικές ομάδες και σωματεία από χώρες όπως: Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Νορβηγία και Νησιά Γκουάμ καθώς και τρία ελληνικά σωματεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo