• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Τα γεγονότα, αγαπητέ, τα γεγονότα….»

Πέτρος Τρουπιώτης 03-04-2021 08:04
«Τα γεγονότα, αγαπητέ, τα γεγονότα….»
Οι πολίτες επιζητούν αποτελέσματα και όχι «κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες», ιδίως όταν πολλές από τις εκεί καταγγελίες προσκρούουν σε ένα ανίκητο τοίχο. Τα γεγονότα

Από την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και πάλι το τελευταίο διάστημα, νομίζω ότι μπορούν να βγουν δυο συμπεράσματα.

Δυο συμπεράσματα που θα πρέπει να προβληματίσουν, όλους (και επαναλαμβάνω όλους) τους πολιτικούς αρχηγούς και γενικότερα τους απασχολούμενους «επαγγελματικά», με την πολιτική.

Το πρώτο έχει να κάνει με την γενικότερη εικόνα αυτών των συζητήσεων και την ανταπόκριση που έχουν στον μέσο πολίτη.

Έναν πολίτη που εδώ και ένα χρόνο ζει την πανδημία και τα αποτελέσματα της.

Δεν ξέρει πότε θα μπορέσει να κινήσει πάλι την δουλειά του, ποτέ θα οργανώσει και πάλι την ζωή του, δεν ξέρει τι θα κάνει με τα οικονομικά προβλήματα που γιγαντώνονται, δεν ξέρει καν αν η ζωή του, μετρά την πανδημία θα είναι η ίδια….

Κι όμως, στις συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, συζητήσεις που προκαλούνται με κάθε είδους αφορμές, ακούει από την μια μεριά παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες και από την άλλη, πεπραγμένα και σχεδιασμούς.

Μόνον που ο πολίτης, σήμερα, μέσα σε αυτή την κατάσταση, θέλει πολύ περισσότερο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και όχι λόγια, συζητήσεις. Και πολύ περισσότερο αντιπαραθέσεις, που το μόνο που προσφέρουν είναι τίτλους σε site και εφημερίδες και μερικά λεπτά δημοσιότητας στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Ίσως οι πολιτικοί μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι συζητήσεις αυτές και μάλιστα με τέτοια συχνότητα, όχι μόνον έχουν χάσει το «βάρος» που είχε κάποτε μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, αλλά αρχίζουν να αποτελούν και βαρίδι για τους ιδίους.

Βοηθούν στην απαξίωση στα μάτια των πολιτών, των πολιτικών και της πολιτικής…

Το δεύτερο συμπέρασμα έχει να κάνει με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν. αβασάνιστα τις περισσότερες φορές, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Αν κανείς τους ακούσει, πραγματικά θα νομίζει ότι ζει σε άλλη χώρα.

Τα περισσότερα από όσα «καταγγέλλουν» αποδεικνύονται μισές αλήθειες ή ανακρίβειες. Κάποια άλλα είναι αυτό που λέει ο λαός «έκαναν την τρίχα τριχιά».

Μόνον που όλα αυτά τελικά τον μόνον που πλήττουν είναι τους ιδίους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και την αξιοπιστία τους.

Γιατί όλα αυτά προσκρούω σε ένα πολύ ισχυρό (και ανίκητο) τοίχο.

Τα γεγονότα.

Και όπως είπε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Χ. Μακ Μίλαν, το 1957, όταν για πρώτη φορά ανέλαβε πρωθυπουργός, μόλις τον ρώτησε δημοσιογράφος τι φοβάται:

«Τα γεγονότα αγαπητέ, τα γεγονότα».

Γιατί ήξερε ότι τα γεγονότα είναι καταλυτικά και έχουν την δύναμη να παρασύρουν τα πάντα…

[email protected]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo