19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ελληνικό #metoo: Ώρα μηδέν για το γνωστό ηθοποιό που κλήθηκε ως ύποπτος για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού


    Περίπου δυόμιση μήνες μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου που άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου για το ελληνικό #metoo, ένας ακόμη δημοφιλής ηθοποιός, αγαπητός στο θεατρικό και τηλεοπτικό κοινό, κυρίως για τους κωμικούς του ρόλους, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.
    Ο αρμόδιος εισαγγελέας έπειτα από έρευνα που διενήργησε κάλεσε τον ηθοποιό να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Παρασκευή, ανωμοτί, για δυο απόπειρες βιασμού αλλά και για έναν βιασμό. Ο ηθοποιός έχει δικαίωμα να ζητήσει από τον εισαγγελέα να λάβει προθεσμία ώστε να ενημερωθεί για όσα του αποδίδονται και να ετοιμάσει τις εξηγήσεις τους. Αν ασκηθεί, πάντως, ποινική δίωξη σε βάρος του, τότε θα απολογηθεί σε ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν πρέπει ή όχι να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.
    Πρόκειται για πολύ σοβαρές κατηγορίες, καθώς είναι όλες σε βαθμό κακουργήματος, για τις οποίες τώρα ο ηθοποιός καλείται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις. Τις καταγγελίες έχουν κάνει τρεις γυναίκες ηθοποιοί, εκ των οποίων οι δυο τουλάχιστον περιγράφουν ένα ίδιο μοντέλο συμπεριφοράς του καταγγελλόμενου με απειλές, λεκτική βία και απαξίωση κάθε συναδελφικής σχέσης, πέραν της σεξουαλικής κακοποίησης. Κοινό στοιχείο πάντως και των τριών καταγγελιών είναι ότι ο ελεγχόμενος από τον εισαγγελέα ηθοποιός πλησίασε τις γυναίκες αυτές με κάποιο επαγγελματικό πρόσχημα.
    Στη συνέχεια, όπως τουλάχιστον φέρονται να έχουν καταγγείλει οι παθούσες προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εναντίον τους με τις δυο από αυτές τις γυναίκες να έχουν γλυτώσει από βιασμό την τελευταία στιγμή, αποχωρώντας σε κατάσταση σοκ από τη «σκηνή του εγκλήματος», όπως έχουν περιγράψει.
    Αντίθετα, για την τρίτη παθούσα, το ραντεβού της με τον γνωστό ηθοποιό, το 2008, μέσα σε γνωστό θέατρο των Αθηνών εξελίχθηκε στο χειρότερο εφιάλτη. Η καταγγέλλουσα, νεαρή τότε, ηθοποιός και εκείνη, είχε προγραμματίσει να συναντήσει τον καταγγελλόμενο στο θέατρο για να συζητήσουν για δουλειά. Όμως στη συνάντηση αυτή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως η ίδια τα περίμενε. Η κοπέλα φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα «σκληρές» πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού.
    Μέσα στο αυτοκίνητο
    Ακόμη, μια γυναίκα έχει περιγράψει επίσης σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον ηθοποιό μέσα στο όχημά του και ενώ η ίδια είχε προηγουμένως μαζί του επαγγελματικό ραντεβού. Η παθούσα είχε καταγγείλει πως μπήκε στο αυτοκίνητο του ηθοποιού για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, αποπειράθηκε να τη βιάσει.
    Η τρίτη παθούσα, έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε μέσα σε καμαρίνι και ενώ εκείνη είχε συζητήσει μαζί του για επαγγελματική συνεργασία. Η καταγγέλλουσα έχει αναφέρει ότι ο δημοφιλής κωμικός την στρίμωξε σε ένα καναπέ, όπου και άρχισε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και να προσπαθεί να της κατεβάσει το παντελόνι. Ακόμη, η ίδια γυναίκα φέρεται να έχει καταθέσει πως φώναζε και ζητούσε από τον ηθοποιό να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε τελικά να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι τελικά ο ηθοποιός άνοιξε την πόρτα, εξαπολύοντας όμως απειλές εναντίον της ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ