• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χρήσιμες οδηγίες Διαβίωσης

Suspect 02-04-2021 09:54 Τελευταία ενημέρωση: 02-04-2021 09:55
Χρήσιμες οδηγίες Διαβίωσης
Ξέρω πως μόλις διαβάσεις το κείμενο, θα γελάσεις. Θα πεις «έλα μωρέ υπερβολικός που είναι» ή «εντάξει καλά τα λέει, θα το κάνω στο μέλλον». Ποτέ δηλαδή. Αν πάντως, έστω και ένας ευαισθητοποιηθεί, θα με κάνει ευτυχισμένο

Ξέρω πως μόλις διαβάσεις το κείμενο, θα γελάσεις. Θα πεις «έλα μωρέ υπερβολικός που είναι» ή «εντάξει καλά τα λέει, θα το κάνω στο μέλλον». Ποτέ δηλαδή. Αν πάντως, έστω και ένας ευαισθητοποιηθεί, θα με κάνει ευτυχισμένο.

Σεισμός

Είμαστε η 6 η  χώρα παγκοσμίως στους σεισμούς. Το ότι δεν τους νοιώθουμε όλους, είναι γιατί μας σώζει το Αιγαίο. Αν λοιπόν συμβεί κάτι, τα κινητά θα κοπούν. Συνεννοήσου με την οικογένεια σου ένα σημείο συνάντησης αν λείπετε από το σπίτι. Κατά προτίμηση σε ανοιχτό χώρο και κάπου που θα μπορείτε να βρεθείτε εύκολα. Ότι και να γίνει, ότι και αν συμβεί θα είναι μεγάλη ανακούφιση για την οικογένεια σου να ξέρεις που θα βρεθείτε. Δεν είναι τίποτα. Ένα λεπτό συνεννόησης που σε μια δύσκολη στιγμή θα αποδειχθεί σωτήριο.

Πορτοφόλι

Βάζουμε διάφορες καρτούλες, διάφορα πραγματάκια και αν το χάσουμε ή μας το κλέψουν, συνήθως θυμόμαστε τα βασικά. Κατέγραψε ότι έχεις στο πορτοφόλι σου σε ένα αρχείο word και άστο να υπάρχει στον υπολογιστή σου. Έτσι θα ανακτήσεις με ελάχιστο κόπο όλες τις κάρτες που είσαι μέλος, εκτός από τις χρεωστικές και την ταυτότητα σου.

Αποχώρηση

Έστω ότι έχεις 10 λεπτά στη διάθεση σου για να εγκαταλείψεις το σπίτι σου. Τι θα πάρεις μαζί σου;

Πέραν του κλασικού «κλειδιά-τσιγάρα-πορτοφόλι-κινητό-γυαλιά» υπάρχουν και άλλα πολύτιμα για εσένα πράγματα. Χαλαρά, κάνε μια βόλτα στο σπίτι σου, ρίξε μια ματιά στα συρτάρια σου, σημείωσε τα σε ένα αρχείο εκτύπωσε το, και άστο κάπου να υπάρχει. Την ώρα του πανικού δεν θα θυμηθείς τίποτα.

Φωτογραφίες

Σε παρακαλώ πολύ. Τώρα. ΤΩΡΑ. Συνέδεσε ένα καλώδιο από το κινητό σου στον υπολογιστή και αποθήκευσε φωτογραφίες, βίντεο, σημειώσεις, ότι έχεις. Έχω βαρεθεί να ακούω «το έχασα/μου το έκλεψαν και έχασα όλο τον κόσμο»

Βαλίτσα

Γράψε αυτά που πρέπει να πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι. Είτε επαγγελματικό, είτε για διακοπές.

Τούδε εφεξής, το να φτιάξεις τη βαλίτσα σου θα είναι παιχνιδάκι και πολύ πιο σύντομο. Αντίστοιχα χρήσιμη είναι και μια λίστα του πως φεύγεις από το σπίτι. Τι κλείνεις, πότισμα, πέταμα σκουπιδιών κλπ.

Τώρα που έχουμε λοκντάου, έχεις άνεση χρόνου να τα σκεφτείς και να τα καταγράψεις όλα αυτά με την ησυχία σου. Θα ανακαλύψεις ότι είναι πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. 

Αχρείαστα να είναι αλλά αν τύχει, θα είσαι άρχοντας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo