22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Υπόθεση Φουρθιώτη: Το χρονικό, η διάψευση και η απόσυρση της «στρατιάς» της φύλαξής του


    Την απόσυρση των αστυνομικών που φρουρούσαν τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη αποφάσισε, μετά τον σάλο που ξέσπασε, μετά από δημοσιεύματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την φύλαξή του, ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αυτό είναι το τέλος της ιστορίας.
    Πάμε από την αρχή, γιατί η υπόθεση εκτός από καυστικά σχόλια, αντιπολιτευτικές «κορώνες» απορία στην κοινωνία, έχει και ευθύνες για τις οποίες μάλλον, δεν θα λογοδοτήσει κανείς.
    Στις 24 Μαρτίου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εκδίδει ανακοίνωση- διάψευση σχετικά ρεπορτάζ που εμφάνιζαν τον συγκεκριμένο παρουσιαστή να έχει μια…στρατιά αστυνομικών στην φύλαξή του, όπως μάλιστα σημείωνε η ανακοίνωση, « Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση την πραγματικότητα». Ακολούθησαν σειρά δημοσιευμάτων για να φτάσουμε στην ημέρα που στο διαδίκτυο, διέρρευσε η διαταγή με την οποία ορίζονταν οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν για την 24ωρη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη. Αυτή προέβλεπε φύλαξη αστυνομικών στην οικεία του, στο τηλεοπτικό στούντιο από όπου μεταδίδεται η εκπομπή του αλλά και 4 αστυνομικοί που τον συνόδευαν σε κάθε του μετακίνηση. Με την συγκεκριμένη διαταγή, διαψεύστηκε εκ των έσω, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, αφήνοντας έκθετους, όσους έδωσαν την εντολή να βγει η συγκεκριμένη διάψευση.
    Σε ακόμη χειρότερη μοίρα, στα « μάτια» του συνόλου του σώματος, είναι όσοι έδωσαν την εντολή φύλαξης του παρουσιαστή με 14 αστυνομικούς, την στιγμή που υπάρχει λειψανδρία στα αστυνομικά τμήματα και οι αστυνομικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν από εγκληματικότητα έως ελέγχους για covid αλλά και πάρεργα κάθε είδους. Στο επίκεντρο λοιπόν του θέματος, δεν είναι ο παρουσιαστής, αλλά αυτός που ενδεχομένως πίεσε προκειμένου να του διατεθούν οι τόσοι πολλοί αστυνομικοί. Γιατί αυτός έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το κάζο.
    Για την ιστορία, ο παρουσιαστής, είχε ζητήσει, όπως κάθε ένας πολίτης μπορεί να πράξει αν αισθάνεται ότι απειλείται και είχε λάβει, αστυνομική προστασίας μετά την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του στην Εκάλη τον Αύγουστο του 2020. Εν συνεχεία ζήτησε και έλαβε επιπλέον αστυνομική φύλαξη, μετά την εμπρηστική επίθεση με στόχο αυτοκίνητο συνεργάτη του, τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ο παρουσιαστής, είχε απαιτήσει να τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του, αλεξίσφαιρο κουβούκλιο, ενώ του είχαν παραχωρηθεί καθ΄όλη την διάρκεια της φύλαξής του, δυο αυτοκίνητα. Ένα τζιπ αρχικά που στην συνέχεια χάλασε και ένα skoda. To ερώτημα παραμένει, από ποιους κινδυνεύει ο Μένιος Φουρθιώτης και του παραχωρήθηκε τόσο μεγάλη φύλαξη και κινδυνεύει τόσο, γιατί αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί με εντολή Χρυσοχοϊδη.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ