Συναγερμός στην Λαμία:  57 κρούσματα κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες

lawandorder.gr 01-04-2021 17:36 Τελευταία ενημέρωση: 01-04-2021 17:38
Συναγερμός στην Λαμία:  57 κρούσματα κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες
Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λαμία, λόγω των δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), μεταξύ των οποίων και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ).

Ειδικότερα, συνολικά 57 κρούσματα κορονοϊού, έχουν καταγραφεί σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες που έχουν παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οπλιτών το τελευταίο τριήμερο από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ελληνικού Στρατού, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση ασθενών που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).

Που χρεώνονται τα νέα κρούσματα

Ωστόσο υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων, αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι αν στην πρώτη περίπτωση το λάθος είναι στατιστικό, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λήψη αχρείαστων σκληρών μέτρων περιορισμού, καθώς οι συγκεκριμένες μολύνσεις είναι εσωτερικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι ενδοοικογενειακές, σαν μια μεγάλη οικογένεια.

«Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από τις 17 έως 31 Μαρτίου τα περιστατικά covid στην πόλη της Λαμίας είναι 240. Τα κρούσματα σε άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, είναι 56 και από τις 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα 40, ενώ το τελευταίο 3ημερο, 27 (τα 14 στις 31 Μαρτίου). Επειδή λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών, μόνο από πληροφορίες μπορούμε να σας μεταφέρουμε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη όλα τα ενεργά περιστατικά στις λίστες του ΕΟΔΥ», προσθέτει.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι νεαροί άνδρες που έχουν μολυνθεί από covid καταλαμβάνουν το 23,3% των ενεργών κρουσμάτων του 14ήμερου, επηρεάζοντας πολύ σημαντικά τα νούμερα που βλέπουν οι επικεφαλής στο κέντρο αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: LamiaReport.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo