22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Τραγωδία Marfin: Ασύλληπτοι οι δολοφόνοι – Αδικαίωτες οι ψυχές των νεκρών


    Το ημερολόγιο έγραφε 5 Μάϊου του 2010 και χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας, στην Κλαυθμώνος, στα Προπύλαια.
    Ήταν ημέρα γενικής απεργίας κατά των οικονομικών μέτρων. Έτσι τουλάχιστον ξεκίνησε.
    Αργότερα εξελίχθηκε σε μια ασύλληπτη τραγωδία με τον θάνατο, μάλλον με την δολοφονία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, έγκυος στον 4ο μήνα, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλια.
    Οι εργαζόμενοι της τράπεζας Marfin στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου, δολοφονήθηκαν από αγνώστους που μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι.
    Κανείς άλλωστε δεν συνελήφθη για αυτή την τραγωδία, κανείς δεν φυλακίστηκε.
    Εκείνο το πρωί η πλειοψηφία των πολιτών ζητούσε να καεί το μπουρ…ο η Βουλή.
    Ένα ατέλειωτο ποτάμι ανθρώπων κάθε ηλικίας ανέβαινε την Σταδίου, έξω από την φλεγόμενη Marfin και ένα σύνθημα αντηχούσε στο αέρα, «να καεί το μπουρ…ο η Βουλή, να καεί το μπουρ…ο η Βουλή».
    Εκείνη την στιγμή η μάζα δεν γνώριζε την τραγωδία που συντελούνταν στο κτίριο με τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί και έδιναν κυριολεκτικά μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
    Κανείς από την μάζα δεν το γνώριζε και όμως κάποιοι το γνώριζαν και συνέχισαν να κραυγάζουν, να χαμογελούν και να συνεχίζουν την ζωή τους.
    Οι δολοφονημένοι όμως της Marfin δεν δικαιώθηκαν ποτέ, όπως και οι οικογένειες τους.
    Η υπόθεση ανοίγει και πάλι, 11 χρόνια μετά, στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει 5 νέοι ύποπτοι. Αξιολογήθηκαν εκ νέου βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες.
    Δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα, ένα μόνο γνωρίζουμε, ως άνθρωποι, ως κοινωνία, οι δολοφόνοι των εργαζομένων της Marfin πρέπει να εντοπιστούν, είναι ζήτημα τιμής για την Δημοκρατία.
    Να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και όσοι κριθούν ένοχοι, να φυλακιστούν.
    Είναι αδιανόητο 3 άνθρωποι που πήγαν να εργαστούν να βρεθούν στο χώμα, ενώ οι δολοφόνοι τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ