21.3 C
Athens
14.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    ΣτΕ: Δικαίωση περιφέρειας Ηπείρου και κατοίκων για τα διόδια στην Εγνατία Οδό


    Ακυρώθηκε εν μέρει από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η παράλειψη του αρμόδιου υπουργού Υποδομών να εξετάσει εάν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων κατοίκων της περιφέρειας Ηπείρου.
    Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου και 70 κατοίκων της περιοχής, για την μη απαλλαγή από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας Οδού τόσο στους σταθμούς Τύριας, Παμβώριδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, όσο και για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιφέρειας των Ιωαννίνων.
    Την απόφαση έλαβε το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ. Με αυτή ακυρώθηκε εν μέρει ως παράνομη η από 27.11.2017 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με την οποία καθορίστηκαν οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής για τους κατοίκους των όμορων περιοχών και τους ανέργους.
    Ωστόσο, η υπουργική απόφαση δεν περιέλαβε τους απαλλασσόμενους από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώριδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, όσο και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιφέρειας των Ιωαννίνων που έχουν έδρα εντός των ορίων της περιφέρειας Ηπείρου.
    Τέλος, το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στον υπουργό Υποδομών για να επανεξετάσει την ένταξη των επίμαχων σταθμών στο καθεστώς απαλλαγής διοδίων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ