• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σκεφτείτε τι θα γίνει στην επιτροπή……

Πέτρος Τρουπιώτης 31-03-2021 08:03 Τελευταία ενημέρωση: 31-03-2021 11:27
Σκεφτείτε τι θα γίνει στην επιτροπή……
Ο κ. Τσίπρας, μη διαφοροποιούμενος από το …παραλήρημα Πολάκη, δυστυχώς, επιβεβαίωσε ότι η διχαστική αυτή γραμμή, τουλάχιστον, δεν τον ενοχλεί. Αν μη τι άλλο….

Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για το αν θα συγκροτηθεί ή όχι προανακριτική επιτροπή για το ζήτημα «ΣΥΡΙΖΑ–Channel” –Νίκου Παππά, νομίζω ότι έδωσε αρκετές απαντήσεις σε όσους εδώ και μέρες αναρωτιούνται ποια θα είναι στο θέμα η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές εδώ τις στήλες γράφαμε χθες αναμεσά στα αλλά «…, φαίνεται ότι και εκεί έχει αποφασίσει να κινηθεί στην λογική του «μπάχαλου». Αν Τζανακόπουλος και Πολάκης , «σέρνουν τον χορό», γίνεται αντιληπτό ποιο θα είναι το επίπεδο της αντιπαράθεσης.»

Η επιβεβαίωση δυστυχώς, ήλθε λίγες ώρες αργότερα και μάλιστα αυτή ήλθε νωρίτερα απ΄ότι περιμέναμε.

Ο κ Πολάκης, έδειξε ήδη από την συζήτηση στην ολομέλεια, ποια είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα.

Πόλωση, ένταση, ύβρεις και προσπάθεια να παρασυρθεί το «αντίπαλο στρατόπεδο», σε μάχη μέσα στην λάσπη, όπου μετά από λίγο όλοι θα είναι σκεπασμένοι από λάσπη και κανείς δεν θα μπορεί να καταλάβει, ποιος είναι ποιος και ποιος έχει δίκιο.

Αυτή, είναι μια γνωστή μέθοδος «μπαχαλοποιησης» της πολιτικής ζωής, με σκοπό μέσα από τους υψηλούς τόνους και τις ακραίες καταγγελίες, να εξαφανισθεί η συζήτηση για την ουσία του πράγματος. Να φανεί ότι όλα είναι «μια κομματική κόντρα» και τίποτε άλλο.

Μόνον που στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία και την ένορκη κατάθεση ενός εκ των πρωταγωνιστών, έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ποινική υπόθεση.

Αυτό προφανώς επιδιώκει να κρύψει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και για την εφαρμογή της τακτικής αυτής , ο …πολύς κ Πολάκης, είναι ο καταλληλότερος.

Ο ίδιος (και προφανώς όσοι, τις οδηγίες των οποίων ακολούθησε) αδιαφόρησε αν με τα όσα είπε πρόσβαλε τουλάχιστον τους μίσους Έλληνες ψηφοφόρους. Το θέμα του ήταν να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, μακριά από τα ποινικά αδικήματα.

Και εν μέρει το κατάφερε, παρασύροντας και ορισμένους από την ΝΔ.

Είναι σαφές ότι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στην προανακριτική επιτροπή .

Το ερώτημα είναι, αν η κυβερνητική πλειοψηφία θα του επιτρέψει να αποπροσανατολίσει την όλη συζήτηση….

Η χθεσινή πάντως συζήτηση στην Βουλή, έδωσε όμως και απαντήσεις για το πως εννοεί την «στροφή προς το κέντρο» ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ Τσίπρας, όχι απλώς αφήνοντας τον κ. Πολάκη να κινηθεί σε αυτούς τους υψηλούς τόνους και το υβριστικό ύφος και στην συνέχεια μη δείχνοντας καμμιά διαφοροποίηση, έκανε σαφές ότι «το ύφος αυτό τον εκφράζει».

Δικαίωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη που λέει συνέχεια ότι ο κ. Πολάκης και ο κ. Τσίπρας είναι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Αλλά παράλληλα, για μια ακόμα φορά, ακύρωσε το ... αφήγημα (μυθιστόρημα έχει γίνει…) της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, προς το κέντρο.

Όσοι δεν το βλέπουν καθαρά πια αυτό, μάλλον εθελοτυφλούν…

Για την χθεσινή όμως συζήτηση στην Βουλή, θέλω να παραθέσω ένα tweet, που έκανε μετά την ψηφοφορία ο βουλευτής του Ν. Τομέα της Αθήνας, της ΝΔ, Γ. Καλλιάνος , που περιγράφει με λίγες λέξεις την στάση των συνάδελφων του, του ΣΥΡΙΖΑ, στην Βουλή «Βλέποντας σήμερα ορισμένους συναδέλφους στη Βουλή να προσπαθούν να διχάσουν τους πολίτες σαν κακοί συνδικαλιστές ή πολιτικάντηδες της δεκαετίας του '80, ένιωσα θλίψη για το πολιτικό τους επίπεδο. Δεν παράγεις πολιτική έτσι. Κρίμα, και είμαστε στο 2021. Λυπάμαι πολύ...»

Το προσυπογράφω….

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo