19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    «Χρυσό» ριφιφί: Η τράπεζα δεν αποδέχτηκε το γεγονός της κλοπής – Αποκαλυπτικές καταθέσεις


    Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το «χρυσό» ριφιφί τεσσάρων θυρίδων από τράπεζα στο Ψυχικό έρχονται στο φως, μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης αλλά και των ιδιοκτητριών των θυρίδων.
    Για την υπόθεση μέχρι στιγμής μοναδικός κατηγορούμενος είναι ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Περιγράφοντας, δε, τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου, ενδυματολόγος συνεργάτιδά του, που κατάθεσε ως μάρτυρας στις αρχές, έκανε λόγο για έναν «ασταθή άνθρωπο, που άλλαζε συνεχώς γνώμες», με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ίδια να καταλάβει ποτέ λέει αλήθεια και ποτέ αποκρύπτει πράγματα ως προς τα οικονομικά του στοιχεία.
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και τα όσα κατέθεσαν στις αρχές οι ιδιοκτήτριες των θυρίδων. Συγκεκριμένα, σε κατάθεσή της μια από τις γυναίκες αυτές ανέφερε: «Την θυρίδα την είχα ανοίξει πριν περίπου 10 χρόνια. Συνδικαιούχος είναι και ο γιος μου. Συνήθως όταν επισκέπτομαι την θυρίδα είμαι μόνη μου, κάποιες φορές όμως έχει πάει και ο γιος μου μόνος του. Τελευταία φορά επισκέφτηκα την θυρίδα μου τον Αύγουστο του 2020, για να βάλω κάποια χρήματα και κοσμήματα. Αφού έλεγξα το περιεχόμενο της διαπιστώσω ότι όλα ήταν μια χαρά. Κατόπιν τοποθέτησα τα χρήματα και τα κοσμήματα που ήθελα. Όταν κλειδώνω την θυρίδα αυτή είχε στο εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 42.000 €, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000 € καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα». Όπως κατέθεσε η μάρτυρας η ίδια επισκέφθηκε την τράπεζα μαζί με το γιο της, στις 13 Νοεμβρίου 2020, οπότε και διαπίστωσε όλα τα χρήματα και τα κοσμήματά της είχαν κάνει φτερά.
    Χαρακτηριστικά η μάρτυρας ανέφερε στις αρχές τα εξής: «Πήγαμε στις 10.30 το πρωί μαζί με το γιο μου στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 € για να της δώσω στο γιο μου και να τοποθετήσω κι άλλα κοσμήματα. Με συνόδευσε υπό διευθύντρια του υποκαταστήματος. Ο γιος μου και η υποδιευθύντρια τοποθέτησαν τα κλειδιά στην θυρίδα και αφού άνοιξε η κλειδαριά η υποδιευθύντρια αποχώρησε. Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί».
    Μάλιστα, η ίδια επισήμανε πως στην αρχή οι υπάλληλοι της τράπεζας δεν αποδέχθηκαν το γεγονός της κλοπής λέγοντας ότι τους δυσφημεί. «Η υποδιευθύντρια αρνήθηκε ότι το περιεχόμενο έχει κλαπεί λέγοντας μου ότι κλειδιά έχουμε μόνο εγώ και ο γιος μου. Στο χώρο κατέβηκε και η διευθύντρια του καταστήματος η οποία επίσης αρνούνταν το γεγονός της κλοπής και ανέφερε ότι τους δυσφημώ άδικα. Κατόπιν ανεβήκαμε στο ισόγειο, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος μου. Εκεί βρήκαμε και τον υπάλληλο που μας συνόδευε συνήθως στις θυρίδες, ο οποίος παρουσία όλων των παραπάνω προσώπων ανέφερε ότι στο παρελθόν του είχα δηλώσει ότι έλειπαν αντικείμενα από την θυρίδα μου. Αμέσως του απάντησα πως αυτό δεν έχει συμβεί λέγοντας του ότι ψεύδεται», είπε η γυναίκα συμπληρώνοντας πως κάλεσε την αστυνομία ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε από τον κλειδαρά της τράπεζας ότι η κλειδαριά της θυρίδας ήταν παραβιασμένη.
    Η δεύτερη παθούσα στην κατάθεσή της στις αρχές, ανέφερε πως στις 18 Νοεμβρίου του 2020 η διευθύντρια της τράπεζας της τηλεφώνησε και της ζήτησε να ελέγξει τη θυρίδα της. Όταν, όμως, έφτασε στην τράπεζα διαπίστωσε ότι λείπει το περιεχόμενο της θυρίδας της, δηλαδή 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ και χαρτιά για μελλοντικό δικαστήριο. Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν ότι εκλάπησαν οι τέσσερις μεγάλες θυρίδες που ήταν κολλητά η μια δίπλα στην άλλη.
    Τηλεφωνικά ενημερώθηκε όμως και η τρίτη ενοικιάστρια της θυρίδας από την υπεύθυνη της τράπεζας να μεταβεί αμέσως το υποκατάστημα για έλεγχο. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ είχε επισκεφτεί τελευταία φορά την τράπεζα το 2017. Με τον ίδιο τρόπο ενημερώθηκε και η τέταρτη παθούσα, η οποία αφού άνοιξε τη θυρίδα της διαπίστωσε ότι 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας είχαν κάνει «φτερά»…
    Η κατάθεση της ενδυματολόγου
    Σημαντική είναι όμως και η κατάθεση της ενδυματολόγου, με την οποία ο 58χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο τη στιγμή της σύλληψής του. «Όταν τον γνώρισα που παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη», κατάθεσε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκα από άτομα που βρίσκονταν εκεί, ότι γίνεται κάποιος έλεγχος από την εφορία με τα εισιτήρια της παράστασης γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τις σφραγίδες. Δεν έμαθα περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκηνικό αυτό και δεν έδωσα βάση. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας με προσέγγισε περισσότερο και γνωριστήκαμε καλύτερα. Μετά το τέλος της περιοδείας βρισκόμασταν να τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή».
    Η μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στον χαρακτήρα 58χρονου, λέγοντας τα εξής: «Την μία μέρα μπορεί να μου έλεγε ότι έχει λεφτά, ενώ την άλλη έλεγε ότι δεν έχει, με δικαιολογία την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας. Πρόσφατα μου είπε να ψάξω σπίτι με τίμια αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι θέλει να πάρει δάνειο. Συνεχίζω να ψάχνω σπίτι και μου είπε η τιμή αγοράς να μην ξεπερνάει τις 700.000 €. Πάλι όμως με ακύρωσε και μου είπε ότι δεν έχει τα λεφτά για τέτοια αγορά. Μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο όνομα μου και ότι το σπίτι θα ήταν στο όνομα μου. Εγώ από τη μεριά μου ζήτησε εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγει στο όνομα μου και ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω να φοβάμαι κάτι και ότι ο ίδιος θα μπει εγγυητής στο δάνειο λόγω της ακίνητης περιουσίας που έχει. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν τον ρώτησα για ποιο λόγο δεν μπορεί να βγάλει δάνειο στο όνομό του. Μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει από το τηλέφωνο γιατί μπορεί να παρακολουθούν το τηλέφωνο του λόγω του μπερδέματος που είχε γίνει με τα εισιτήρια και τις σφραγίδες στην περιοδεία της Θεσσαλονίκης».
    Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας, τόνισε πως ο 58χρονος της έλεγε πως θα βάλει κάποια οικόπεδα που διέθετε ως εγγύηση, αλλά και πως αν το δάνειο ήταν στο όνομά της θα έβγαινε πιο γρήγορα από την τράπεζα. «Μετά απ’ όλα αυτά συμφώνησα να προχωρήσουμε το δάνειο στο όνομά μου, με εγγυητή τον ίδιο», κατέθεσε η ενδυματολόγος και συνέχισε: «Το ποσό που θα προσπαθούσε να πάρει σε δάνειο θα ήταν μέχρι 400.000 € ενώ το ακίνητο θα ήταν περίπου 700 με 800.000 €. Του ανέφερα ότι η φορολογική μου δήλωση είναι πολύ χαμηλή και μου είπε ότι για να φαίνεται πιο υψηλό εισόδημα θα μου κάνει πρόσληψη στην εταιρεία με καλλυντικά προϊόντα που διέθετε, αλλά θα συμβουλευόταν και τον λογιστή του και θα κατέθετε αυτός τα χαρτιά για το δάνειο… Τις επόμενες ημέρες, τον ρωτούσα συνεχώς τι γίνεται με το δάνειο και μου απαντούσε ότι ακόμα περιμένει. Αφού τσακωθήκαμε, μου είπε ότι τελικά το δάνειο δεν πήρε έγκριση. Στη συνέχεια μέσα στο μήνα Μάρτιο μου είπε ότι του έχουν συστήσει κάποιο άτομο για να πάμε τα χαρτιά μου, προκειμένου να προχωρήσει το δάνειο. Του είπα ξανά ότι θέλω να παρευρεθώ στο ραντεβού και μου είπε εντάξει. Έκλεισε ραντεβού για την επόμενη μέρα. Την ίδια ημέρα αργά το βράδυ μου είπε ότι τον ειδοποίησαν ότι ακυρώθηκε το ραντεβού στην τράπεζα. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο το συγκεκριμένο άτομο από την τράπεζα και μου ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε να ακυρωθεί το ραντεβού».
    Ακόμη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τις αρχές και ο ισχυρισμός της γυναίκας, σε άλλη κατάθεσή της, σύμφωνα με τον οποίο βρήκε συσκευή εντοπισμού κολλημένη εξωτερικά του αυτοκινήτου της. «Ο κατηγορούμενος πολλές φορές ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου ανέφερε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι. Από τη συσκευή εντοπισμού που βρήκα στο αυτοκίνητο μου, κι από αυτά που μου έλεγε, καταλαβαίνω ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει την συσκευή εντοπισμού στο όχημα μου ένα αγνοία μου, προκειμένου να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις κινήσεις μου», ανέφερε η μάρτυρας.
    Από την πλευρά του ο λογιστής του κατηγορούμενου υποστήριξε στις αρχές: «Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξή του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά… Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρεία από το 2019, καθώς δεν ήθελα την συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο γιατί δεν γνώρισα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο. Το μόνο που έκανα γι’ αυτή την εταιρία είναι ότι κρατούσα την μισθοδοσία μέχρι να αναλάβει άλλος λογιστής. Αυτό το έκανα λόγω των παιδιών που δούλευαν εκεί μέσα για να είναι ασφαλισμένοι».
    Κατάθεση στις αρχές έδωσε και κοσμηματοπώλης, ο οποίος γνώριζε τον κατηγορούμενο 20 χρόνια. Όπως είπε ο 58χρονος τον ενημέρωσε ότι θα πουλούσε κάποιο ρολόι μάρκας Rolex σε γνωστό του. Μάλιστα επειδή έφερε το ρολόι επάνω του κάποια χαρακτηριστικά μπριγιαν, ο μάρτυρας τον ρώτησε, όπως κατέθεσε, ποσό θα στοίχιζε η αλλαγή καντράν γιατί ο νέος ιδιοκτήτης δεν τα επιθυμούσε.
    Όπως ανέφερε ο κοσμηματοπώλης το ρόλοι δεν ήταν κλεμμένο, διότι έγινε έλεγχος από την αντιπροσωπεία. «Εγώ το γυάλισα το ρολόι, επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία και ενημερώθηκα για το κόστος της αλλαγής του καντράν και στη συνέχεια τον ενημέρωσα πως θα καθυστερούσε η παράδοση από την αντιπροσωπεία για δύο μήνες. Εκείνος με ενημέρωσε πως προς το παρόν δεν θα αλλάξει το καντράν και προσήλθε και του παρέδωσα το ρολόι του γυαλισμένο» είπε ο μάρτυρας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ