• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζεται και τον Απρίλιο η στήριξη

lawandorder.gr 30-03-2021 15:38
Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζεται και τον Απρίλιο η στήριξη
το συνολικό πακέτο των μέτρων στήριξης αναμένεται να υπερβεί τα 14 δισ. ευρώ

Και τον μήνα Απρίλιο θα συνεχιστεί η ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την κυβέρνηση, έγινε αναφορά και στο επίδομα των 534 ευρώ που αφορά τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό πακέτο των μέτρων στήριξης αναμένεται να υπερβεί τα 14 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά έχουν τη δυνατότητα να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σε αναλογία με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το εν λόγω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Για τον μήνα Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υπουργός, εξήγησε ότι οι προστατευτικές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους που διατηρούνται και τον Απρίλιο, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιδόματα αναστολών εργασίας, επιδόματα ανεργίας και Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε, πως μόνο το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει μέσα σε ένα χρόνο 7,1 δισ. ευρώ για τρία εκατομμύρια ωφελούμενους, εργαζόμενους και άνεργους.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, προανήγγειλε ότι ακόμα και αν ανοίξουν οι επιχειρήσεις τον Απρίλιο, θα πρέπει να στηριχθούν για ακόμη ένα διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo