• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Π.Ο.Ε.Σ.: Προβλήματα στην ειδική άδεια για στελέχη με τέκνα ΑμεΑ

lawandorder.gr 30-03-2021 11:47 Τελευταία ενημέρωση: 30-03-2021 11:47
Π.Ο.Ε.Σ.: Προβλήματα στην ειδική άδεια για στελέχη με τέκνα ΑμεΑ
Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.

Με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), μετά από επιστολή απόγνωσης και δυσαρέσκειας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τέκνα με αναπηρία, ζητά την επίσπευση των διαδικασών που απαιτούνται, ειδικά αυτή την περίοδο που όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία και οι διαδικασίες έχουν εναρμονιστεί, ώστε να ανακουφιστούν τα στελέχη και να μην επαναλαμβάνουν μια διαδικασία που ενδεχομένως δεν απαιτείται.

Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Χωρίς να σχολιάσουμε κάτι, σας γνωρίζουμε ότι περιήλθε στην Ομοσπονδία μας επιστολή στελεχών, με το εξής περιεχόμενο: «Καλησπέρα σας. Σας αποστέλλουμε αυτό το μήνυμα προκειμένου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για ένα γεγονός, το οποίο με τη δική σας πίεση, μπορεί να επιλυθεί. Έχουμε τέκνα ΑΜΕΑ. Εμείς που έχουμε τέκνα ΑΜΕΑ, έχουμε κάποιες διευκολύνσεις από την Υπηρεσία, όπως μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα, απαλλαγή από υπηρεσίες διανυκτερεύσεως και 30 ημέρες επιπλέον άδεια πέραν της κανονικής, προκειμένου να συνοδέψουμε το τέκνο σε νοσηλεία, εξετάσεις κτλ. Το τέκνο περνάει επιτροπή, προκειμένου να κριθεί η αναπηρία του (συνήθως διάρκειας 2 ετών). Μόλις, λοιπόν, πάρουμε την απόφαση της επιτροπής, υποβάλλουμε αναφορά στην Υπηρεσία με όλα τα δικαιολογητικά, ώστε να μας εγκριθούν οι παραπάνω διευκολύνσεις, για όσο διαρκεί η απόφαση της αναπηρίας. Όχι όμως για όλες!! Για τις 30 επιπλέον ημέρες, υποχρεωνόμαστε να μαζεύουμε ξανά όλα τα χαρτιά και να υποβάλλουμε αναφορά κάθε χρόνο!! Θα μου πείτε τώρα: «σιγά, δεν είναι και μεγάλη ταλαιπωρία αυτή. Αφού απαιτείται, κάνε το για να πάρεις τις 30 μέρες ...». Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Χαρακτηριστικά σας γνωρίζουμε ότι σε παρελθόντα χρόνο, υποβάλλαμε την αναφορά μας με τη λήψη της απόφασης από την επιτροπή και τελικώς η έγκριση από την Υπηρεσία μου κοινοποιήθηκε μετά από 5 μήνες!!! Αποτέλεσμα, να μην μπορώ να λάβουμε για 5 μήνες την ειδική άδεια και να σπαταλούμε την κανονική μας άδεια για τις ανάγκες του τέκνου μας!! Ακόμη και τώρα, ενημερωθήκαμε ότι πρέπει ΠΑΛΙ να μαζέψουμε όλα τα χαρτιά, όπως επίσης και βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο (εν μέσω covid-19) και να υποβάλλουμε την αναφορά μας προς έγκριση από την ΔΙΜΣΠΡΟ του ΓΕΣ, γιατί τη συγκεκριμένη άδεια, κατά την άποψη του ΓΕΣ, την αιτούμαστε κάθε χρόνο. Άρα αναλογικά με το ως άνω αναφερόμενο γεγονός, την έγκριση, εάν υποβάλλουμε τώρα τα δικαιολογητικά μας, θα τη λάβουμε Ιούλιο - Αύγουστο.... Η ειδική άδεια λοιπόν δίνεται για 6 μήνες τον χρόνο και όχι για 12 μήνες! Σας παρακαλώ πολύ, όσο μπορείτε να αναδείξετε την παραπάνω αδικία, καθώς πρόκειται για δικαίωμά μας και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέκνο ΑΜΕΑ. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας».

Θεωρώντας ότι, όπως σε πλήθος άλλων δίκαιων αιτημάτων η παρέμβασή σας ήταν καταλυτική και προς όφελος των στελεχών, έτσι και τώρα, την περίοδο μάλιστα ετούτη που όλοι δοκιμαζόμαστε λόγω της πανδημίας και ενέργειες που απαιτούν συλλογή και κατάθεση δικαιολογητικών προς λήψη νομοθετημένων δικαιωμάτων και προνομίων προσωπικού που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα ξεπερνιούνται, προς διευκόλυνση των αιτούντων, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, με την παρέμβασή σας, θα βρεθεί εκείνος ο κατάλληλος δίαυλος ώστε τα στελέχη που έχουν τέκνα ΑμεΑ να ανακουφιστούν αφ΄ ενός με την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται (εάν απαιτούνται κάθε χρόνο και ιδίως τώρα που όλες οι διαδικασίες καθυστερούν, λόγω covid-19) και αφ΄ ετέρου με την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου αυτών (των δικαιολογητικών) και χορήγησης της δικαιούμενης αδείας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo