• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ξεκινά σήμερα η Νέμεσις για τον Παππά στη Βουλή

Χρήστος Μυτιλινιός 30-03-2021 09:43
Ξεκινά σήμερα η Νέμεσις για τον Παππά στη Βουλή
Η αριστερή ύβρις με τη χειραγώγηση του Τύπου και η ώρα της Κρίσεως

Μετά την ύβρι, έρχεται η Νέμεσις. Είναι ο νόμος της φύσεως και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. 

Σήμερα λοιπόν αποφασίζεται στη Βουλή η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά.

Προφανώς και δεν υπάρχει αμφιβολία καθώς είναι σίγουρο το αποτέλεσμα και μάλιστα, με ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της σύστασης τόσο οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατία, όσο η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ. Πολύ ζωηρό είναι και το ενδεχόμενο να ταχθούν στο υπέρ και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ, αν μη τι άλλο δεν θα ψήφιζε ποτέ υπέρ καθώς «φταίει το σύστημα και όχι αυτοί που το απαρτίζουν» λες και το σύστημα είναι ξεχωριστή οντότητα, ενώ θα απέχει από την ψηφοφορία το ΜέΡΑ25, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι όλα αυτά τα πολιτικά παιχνιδάκια που παίζει ο Βαρουφάκης κατά καιρούς, είναι απλές κινήσεις εντυπωσιασμού. 

Αντικείμενο αυτής της προανακριτικής είναι η διερεύνηση για στημένο διαγωνισμό και για προσπάθεια ελέγχου και φίμωσης του Τύπου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από τον εγκέφαλο και πραγματικό κυβερνήτη της χώρας τότε, Νίκο Παππά. Τον άνθρωπο που κινούσε από ό,τι φαίνεται τα νήματα, προσπαθώντας παράλληλα να προφυλάξει τον αρχηγό του και Πρωθυπουργό τότε της χώρας. 

Προσοχή: Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι ο Αλέξης δεν ήξερε. Μετά βεβαιότητος δεν μπορώ να πω ότι ήξερε, αλλά γνωρίζοντας ότι σε κάθε μορφής σοβιετικού καθεστώτος, ο αρχηγός είναι όχι απλά ενήμερος αλλά και υποκινητής και βλέποντας ότι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας «ο Αλέξης ήξερε», ε τι να υποθέσω πια...

Τι θα γίνει όμως όσον αφορά τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;

Όσοι βλέπουν τι συμβαίνει, μπορούν να τρέξουν να καλύψουν όλοι μαζί το παλαιό μεγάλο αφεντικό; Γιατί σε μια τέτοια προανακριτική, θα βγουν τα πάντα στο φως και όσοι σήμερα ψηφίσουν κατά της σύστασης ή απέχουν, τον συγκαλύπτουν ξεκάθαρα. Και αυτό οι βουλευτές το ξέρουν. Όταν λοιπόν βγει το πόρισμα της προανακριτικής, το οποίο σαφώς και θα τρέξει με μια παράταση πιθανώς μέσα στον Ιούνιο (γιατί τον Οκτώβριο έρχεται παραγραφή), τότε δηλαδή που θα «κάνουμε ταμείο», θα δούμε πόσοι συγκάλυψαν τα παιχνίδια εξουσίας του Νικόλα του Παππά. 

Και τότε τι θα γίνει με τη Δεύτερη Φορά Αριστερά;

Γιατί την πρώτη είχαν δικαιολογία την απειρία. Τη δεύτερη που υποτίθεται ότι έρχονται και με φόρα; Και θα κουβαλούν τις αμαρτίες των πρώην υπουργών τους; Πώς θα καταλάβουν «την εξουσία και όχι απλά την κυβέρνηση»;

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νομοσχεδιοσυντήρητοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφιζαν μπετόν αρμέ ό,τι κι αν τους έφερνε ο αρχηγός τους στη Βουλή όταν ήταν κυβέρνηση αρκεί να μην έχαναν την καρέκλα, τώρα θα δώσουν την ύστατη μάχη για να καθαρίσουν τον σύντροφο Παππά.

Ας μην περιμένουμε λοιπόν εκπλήξεις από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανώς να περιμένουμε κάποια αποχή το πολύ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo