Η συζήτηση στην Βουλή, η προανακριτική, ο Ν. Παππάς και τα όνειρα για έλεγχο της ενημέρωσης….

Πέτρος Τρουπιώτης 30-03-2021 01:37
Η συζήτηση στην Βουλή, η προανακριτική, ο Ν. Παππάς και τα όνειρα για έλεγχο της ενημέρωσης….
Η όλη υπόθεση με το ΣΥΡΙΖΑ-channel, είναι βέβαιο ότι έχει «πολύ ψωμί»

Το αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και την εμπλοκή του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, συζητά σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση της Ολομέλειας θα είναι υπέρ της δημιουργίας επιτροπής.

Το ερώτημα που υπάρχει μόνον είναι αν οι ψήφοι που θα λάβει η πρόταση, θα περιλαμβάνουν και ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ…

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα ήταν απίθανο, δεδομένου ότι ο πρώην υπουργός και πρώην(;) «κολλητός» του πρώην πρωθυπουργού, δεν είναι και το πιο δημοφιλές άτομο, ακόμα και στον ίδιο τον κομματικό του χώρο.

Η αλαζονεία που επέδειξε κατά την διάρκεια της κομματικής και μετα κρατικής εξουσίας , ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και τα συνηθισμένα και ανεκτά όρια.

Άσχετα πάντως από την προσωπικότητα του «τοξικού» κατά κάποιους συντρόφους του, πρώην υπουργού, το ζήτημα αποκτά πια ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον.

Κι αυτό για τους εξής λόγους.

-- Με την απόφασή της αυτή, η κυβέρνηση –έστω και καθυστερημένα- δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να «παραγράψει», ορισμένα τουλάχιστον από τα «ατοπήματα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα την οδηγούσε σε ρήξη με μέρος του εκλογικού της (αλλά και του κομματικού της) σώματος αλλά και θα προκαλούσε ερωτηματικά σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

-- Στην σημερινή συζήτηση, αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της λειτουργίας της Επιτροπής , θα φανεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να περιλάβει τελικά στην πρόταση και άλλα πολιτικά πρόσωπα ή ακόμα και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Αυτό το τελευταίο, φαίνεται να μην είναι στις προθέσεις του Κ Μητσοτάκη, κυρίως γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε «συγκροτημένη αντίθεση» από τον ΣΥΡΙΖΑ και αντισυσπειρώσεις (Το μάθημα στον Κ Μητσοτάκη το 1989, με την παραπομπή Α. Παπανδρέου , φαίνεται ότι έχει πιάσει τόπο)…

-- Παράλληλα, η συζήτηση σήμερα και στην επιτροπή, θα δείξει μέχρι που είναι αποφασισμένος να το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, εκτός και αν υπάρξουν «λαγοί από το καλάθι» από την κυβερνητική πλευρά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει αποφασισμένο να υπερασπίσει το στέλεχος του. Θα το κάνει όμως και στην επιτροπή;
Αν κρίνουμε από τις πληροφορίες για το ποιοι θα μετάσχουν σε αυτή, φαίνεται ότι και εκεί έχει αποφασίσει να κινηθεί στην λογική του «μπάχαλου». Αν Τζανακόπουλος και Πολάκης , «σέρνουν τον χορό», γίνεται αντιληπτό ποιο θα είναι το επίπεδο της αντιπαράθεσης.

Το ερώτημα όμως είναι, αν η τακτική αυτή θα συνεχισθεί στην περίπτωση που υπάρχουν νέα στοιχεία ή ακόμα και συνομιλίες, όπως πολλοί προεξοφλούν. Τότε, θα συνεχίσει η κάλυψη ή θα έχουμε αποστασιοποίηση.

Και αν υπάρξει κάτι τέτοιο, μπορεί να ανοίξουν και τα στόματα των κατηγορουμένων;

Πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε δυο πράγματα που μπορεί να αλλάξουν πολλά στην εξέλιξη του ζητήματος και τις πολιτικές επιπτώσεις του.

--Τους μάρτυρες που θα «παρελάσουν» από την επιτροπή, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ή και μέλη κυβερνήσεων της εποχής. Και είναι άγνωστο τι άλλο έχουν να καταθέσουν…

-- Τους άλλους εμπλεκόμενους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση, που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης, που κάνει την δική της ερευνά. Και εκεί, μπορεί να ανοίξουν στοματά, αν θεωρηθεί πως «τους αφήνουν αυτούς μόνους για να πληρώσουν το μάρμαρο»…

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση έχει μέλλον με ενδιαφέρον…

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo