14.9 C
Athens
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ποιοί ήταν οι δύο αθέατοι πρωταγωνιστές της άψογης διοργάνωσης της 25ης Μαρτίου;


    Η εικόνα που παρακολουθήσαμε το επετειακό διήμερο 24-25 Μαρτίου ήταν αντάξια τόσο της ιστορικότητας της επετείου όσο και της συγκυρίας λόγω πανδημίας. Άψογη προετοιμασία, κανένα λάθος, υψηλού επιπέδου οργάνωση, με το τελικό αποτέλεσμα να δίνει μια εικόνα διαφήμισης για τη χώρα μας, που ταξίδεψε και εκτός Ελλάδος. Επειδή όμως το καλό αποτέλεσμα δεν έρχεται διά μαγείας, πρέπει να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αναφέρει το «Θεωρείο» της «Καθημερινής», και αποκαλύπτει τους δύο αθέατους πρωταγωνιστές της άψογης διοργάνωσης.
    «Αναφέρομαι στη διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη και στον διευθυντή του πρωθυπουργού στο Γραφείο του στη Βουλή Μιχάλη Μπεκίρη, που ήταν τα δύο κυβερνητικά στελέχη τα οποία ανέλαβαν εκ μέρους του Μαξίμου να “τρέξουν” την προετοιμασία του ιστορικού εγχειρήματος. Αυτό που είδαμε στις οθόνες μας ως τελική εικόνα την 25η Μαρτίου είχε τη σφραγίδα της Κύρας. H δωρική εξέδρα των επισήμων, oι συνολικά 20 κάμερες που κάλυψαν την παρέλαση, η σκηνοθεσία, τα πλάνα του αττικού ουρανού και του διαχρονικού συμβόλου του ελληνισμού, του Παρθενώνα, ακόμα και οι κάμερες εντός των F-16 ήταν υπό την εποπτεία της επικοινωνιολόγου. Η Κύρα πέρασε πολλές ώρες και με τον Νίκο Αλιάγα ώστε να ετοιμάσουν μέχρι κεραίας την παρουσίαση της παρέλασης. Ο στόχος ήταν να μεταφερθεί ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο, μιας σύγχρονης, ισχυρής χώρας, που 200 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της κοιτάζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον.
    Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μπεκίρης είχε υπό την ευθύνη του όλο το οργανωτικό κομμάτι. Δεν ήταν μικρό. Οι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία ήταν πολλοί και έτσι χρειαζόταν “κεντρικός” συντονιστής, ρόλο που ανέλαβε ο Αχαιός. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε Δευτέρα ελάμβανε χώρα σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, πλην της Κύρας Κάππη και του Μιχάλη Μπεκίρη, η Λίνα Μενδώνη, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο Γιώργος Πατούλης και ο διευθυντής εθιμοτυπίας κ. Ζεβελέκης. Τα πάντα τελικά κύλησαν ιδανικά, χάρη στη μεγάλη σχολαστικότητα που επέδειξαν αυτοί που είχαν επιφορτιστεί με το βάρος για την τελική εικόνα στη σημαντική επέτειο, η οποία θα μνημονεύεται και έπειτα από πολλά χρόνια ως “ο εορτασμός των δύο αιώνων από την Επανάσταση”».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ