Χρειάζονται 40 χρόνια για να μετατραπεί ο στόλος οχημάτων μιας χώρας σε καθαρά ηλεκτρικό

Νίκος Μιχαλόπουλος 28-03-2021 11:10 Τελευταία ενημέρωση: 28-03-2021 11:10
Χρειάζονται 40 χρόνια για να μετατραπεί ο στόλος οχημάτων μιας χώρας σε καθαρά ηλεκτρικό
«Η βόμβα» έπεσε από τον Jacques Rifflart, πρόεδρο της Ένωσης Eco Entretien (AEE)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για την πράσινη μετάβαση. Αλλά πόσο καιρό χρειάζεται για να λειτουργούν όλα τα αυτοκίνητα στον δρόμο με ηλεκτρικό ρεύμα; Χρειάζονται 40 χρόνια για να μετατραπεί σε 100% ηλεκτρικό ένας στόλος οχημάτων, στην προκείμενη περίπτωση η έρευνα αφορά τη Γαλλία. Ο συναγερμός προέρχεται από τον Jacques Rifflart, πρόεδρο της Ένωσης Eco Entretien (AEE). Μια ένωση που συγκεντρώνει Γάλλους και Ευρωπαίους επαγγελματίες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

«Εάν οι Γάλλοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα ή ντίζελ - λέει ο πρόεδρος της Eco Entretien Association - είναι επειδή το χρειάζονται. Εάν δεν το αλλάξουν, δεν είναι από αντίδραση. Είναι απλώς επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αλλαγή». Παραμένει δύσκολο να γίνει «πράσινος» ένας στόλος οχημάτων μόνο μέσω της αγοράς και της χρήσης καθαρά ηλεκτρικών μοντέλων, ακόμη και με κρατικά κίνητρα. Είναι ακριβά αυτά τα αυτοκίνητα. Και οι σταθμοί επαναφόρτισης δεν είναι ακόμα αρκετοί.

Μόνο ηλεκτρικός στόλος: Τι γίνεται με τη συντήρηση;

Ο Rifflart έριξε και την δεύτερη βόμβα. Εκτός από την ανανέωση του στόλου των οχημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη συντήρηση των εκατομμυρίων αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Στη Γαλλία, η οικολογική συντήρηση θα μείωνε τις εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως, τις εκπομπές σωματιδίων άνω των 1.000 τόνων και NOx κατά περίπου 25.000 τόνους. Λόγω της έντονης χρήσης τους και της μείωσης του κόστους σε περιόδους πανδημιών, το 60% των οχημάτων στο δρόμο στη Γαλλία είναι σε κακή κατάσταση, προκαλώντας έτσι περισσότερη ρύπανση από τις τιμές
αναγνώρισης.

Η πιστοποίηση οικολογικής συντήρησης

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η AEE κυκλοφόρησε την πιστοποίηση Eco Maintenance, που στοχεύει στην υποστήριξη των επαγγελματιών και ιδιωτών οδηγών, με ισχυρή δέσμευση μετά την αγορά του οχήματος και για ολόκληρη την αλυσίδα ελέγχου και συντήρησης, η ΑΕΕ υπόχεται βοήθεια και γρήγορες παρεμβάσεις.

Με λίγα και συγκεκριμένα λόγια, σε αντίθεση με εκείνους που ονειρεύονται έναν στόλο μόνο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα παντού στην Ευρώπη. Απαιτείται πρώτα συλλογισμός, για να συνδυαστούν τα χρήματα των αυτοκινητιστών με τις οδηγικές τους ανάγκες. Αυτό ισχύει για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη περισσότερο για τις χώρες όπου οι συνέπειες της Covid έχουν γίνει αισθητές σε οικονομικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo