Η πρώην υπουργός Πολιτισμού, ο «κενός νοήματος εορτασμός» και η «ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων»

Πέτρος Τρουπιώτης 27-03-2021 01:14
Η πρώην υπουργός Πολιτισμού, ο «κενός νοήματος εορτασμός» και η «ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων»
Κανείς εξ όσων την προωθήσαν στην θέση της υπουργού πολιτισμού επι ΣΥΡΙΖΑ, ή στην θέση της ευρωβουλευτού (2000-2004), με το ΠΑΣΟΚ δεν μετανιώνει για ότι έκανε;

Μερικές φορές, πραγματικά ξαφνιάζομαι από ορισμένες απόψεις που εκφράζουν άνθρωποι στο δημόσιο χώρο.
Και ξαφνιάζομαι, όχι κυρίως για την ουσία αυτών που λένε, αλλά γιατί ορισμένους από αυτούς τους ανθρώπους, δεν τους είχα καταλάβει από πριν…

Η άνοδος της «πρώτης φοράς αριστεράς» στην εξουσία, σαν να «έλυσε» την γλώσσα σε μια σειρά ανθρώπων, σε όλα τα επαγγέλματα, και εξέφρασαν αυτά που όλα τα προηγούμενα χρόνια «κρατούσαν βαθιά μέσα τους, όπως κρατούν την ανάμνηση της πρώτης αγάπης τους», που λέει και ο ποιητής.

Αυτοί λοιπόν, έδειξαν ένα άλλο πρόσωπο, πολλές φορές αντίθετο από αυτό που έδειχναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και μια σειρά από απόψεις, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτές που εξέφραζαν ως τότε…

Ένα τέτοιο «ξάφνιασμα» ένιωσα διαβάζοντας χθες τις δηλώσεις της κ Μυρσίνης Ζορμπά, πρώην υπουργού Πολιτισμού, για τις εκδηλώσεις που αφορούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ας θυμηθούμε τι είπε η κ Ζορμπά, πρώην υπουργός πολιτισμού επι ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω, για να μην ξεχνιόμαστε»:
«Μετά το τέλος της παρέλασης και τον κενό νοήματος επίσημο εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων στον έρημο δημόσιο χώρο της πονεμένης και σε αποκλεισμό πόλης, μετά την ασημαντολογία και τιποτολογία των σχολιασμών της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αερολογίες και τις αφόρητες κοινοτοπίες λόγων και χαιρετισμών, ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια μας κι ας ξεχάσουμε γρήγορα όσα είδαμε».

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

-- «Κενός νοήματος», ο εορτασμός, προφανώς γιατί το πλαίσιο του εορτασμού δεν ήταν αυτό που η ίδια θα ήθελε (π.χ. εξέγερση του λαού κατά της άρχουσας τάξης, ντόπιας και ξένης…)

-- «Αγγαρεμένοι ξένοι», ο διάδοχος της Μ. Βρετανίας, ο Ρώσος πρωθυπουργός και η υπ Άμυνας της Γαλλίας. (Προφανώς έτσι θα έβλεπε και την δική της συμμετοχή σε εκδηλώσεις όταν ήταν υπουργός…)

-- «..σε αποκλεισμό πόλης», λες και είχαμε καμία κατάσταση πολιορκίας και όχι μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων.

--«τιποτολογία της τηλεόρασης και αερολογίες των επίσημων χαιρετισμών», προφανώς γιατί δεν συνέδεσαν με τις δικές της απόψεις για την επανάσταση ή ίσως και γιατί συζητάμε τέτοια θέματα…

Και βέβαια, καταλήγει να ξεχάσουμε γρηγορά αυτά που είδαμε… Προφανώς γιατί η ίδια , οντάς υπουργός προετοίμασε καλύτερα πράγματα….

Όταν δεν υπάρχει κανένα όρια σε αυτά που λέμε, τότε ο εξευτελισμός είναι βέβαιος.

Απλώς αναρωτιέμαι αν κανείς εξ όσων την προώθησαν στη θέση της υπουργού πολιτισμού επι ΣΥΡΙΖΑ, ή στην θέση της ευρωβουλευτού (2000-2004) με το ΠΑΣΟΚ, έχει μετανιώσει για ότι έκανε….

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo