Προφυλακίστηκε ο 58χρονος για το ριφιφί στις τραπεζικές θυρίδες

Κατερίνα Μάνθου 26-03-2021 18:28 Τελευταία ενημέρωση: 26-03-2021 18:41
Προφυλακίστηκε ο 58χρονος για το ριφιφί στις τραπεζικές θυρίδες
Αν και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση, εντούτοις με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε αμέσως μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή ο 58χρονος που κατηγορείται για τη μεγάλη κλοπή από τέσσερις τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό. Αν και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση, εντούτοις με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως  γενετικό υλικό που εντοπίστηκε δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε στην απολογία του: «Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;».

Αναφορικά με το dna που εντοπίστηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 58χρονος ανέφερε: «Πιθανολογώ ότι το γενετικό υλικό θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι».

Σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης που φέρεται να ελάμβανε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, ο 58χρονος φέρεται να απάντησε πως το καπέλο είναι το αγαπημένο του αξεσουάρ και το φοράει συχνά, ενώ φορούσε μάσκα και γάντια λόγο κορονοϊού. Τέλος, έγινε γνωστό πως η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης..

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo