• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σκυθρωπός και με σκυμμένο το κεφάλι ο Τσίπρας απέναντι στον Πικραμμένο

lawandorder.gr 26-03-2021 10:09
Σκυθρωπός και με σκυμμένο το κεφάλι ο Τσίπρας απέναντι στον Πικραμμένο
Απέναντι στον άνθρωπο που άδικα είχε κατηγορήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τότε πρωθυπουργός, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και για πολιτικό όφελος, χωρίς να πει ποτέ μια συγγνώμη

Ήταν ένα γύρισμα της μοίρας. Ένα ενσταντανέ που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ο Αλέξης Τσίπρας , σκυθρωπός, με σκυμμένο το κεφάλι, απέναντι στον Παναγιώτη Πικραμμένο. Που τα έφερε η μοίρα (και το πρωτόκολλο) να καθίσουν απέναντι, στο επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας την Τετάρτη το βράδυ. Απέναντι στον άνθρωπο που άδικα είχε κατηγορήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τότε πρωθυπουργός, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και για πολιτικό όφελος, χωρίς να πει ποτέ μια συγγνώμη.

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είχε πει ο κ. Πικραμμένος στην ομιλία του στη Βουλή, όταν σύρθηκε κατηγορούμενος (ψευδώς, όπως αποδείχθηκε) για την υπόθεση Novartis. Είχε προσθέσει, μάλιστα, σχεδόν δακρυσμένος:

«Στο πρόσωπό μου δεν κατηγορείται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός των ολίγων ημερών, αλλά και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ. Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός δωροδοκήθηκα».

Όπως είχε τονίσει στη συνέχεια ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, «από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

 

Πηγή: Parapolitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo