Μ. Σπυράκη: Με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό παίρνουμε πίσω την ελευθερία μας

lawandorder.gr 24-03-2021 22:54
Μ. Σπυράκη: Με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό παίρνουμε πίσω την ελευθερία μας
«Έχει ελληνική σφραγίδα, την ελληνική υπογραφή από την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη»

Με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό «τα εμπόδια μειώνονται, ο χώρος Σένγκεν επιστρέφει, παίρνουμε πίσω την ελευθερία των μετακινήσεων των πολιτών μας», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά την παρέμβασή της στη σημερινή σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του αρμόδιου επιτρόπου για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

«Ενώ συμπολίτες μας χάνονται και άλλοι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ η οικονομία της Ευρώπης χειμάζεται, σήμερα, εδώ, στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάνουμε ένα πρώτο βήμα, ώστε να έχουμε το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό μέχρι το τέλος του Μαΐου», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό έχουμε την τιμή να έχει ελληνική σφραγίδα, την ελληνική υπογραφή από την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και έρχεται να δημιουργήσει μια γραμμή ταχείας κυκλοφορίας. Όχι μόνο για όσους εμβολιάζονται ή θα εμβολιαστούν, αλλά και για εκείνους που έχουν αρνητικό τεστ και για εκείνους που έχουν αντισώματα».

«Είναι τώρα ευθύνη μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, ώστε οι εταιρείες παρασκευής των εμβολίων να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και να καταφέρουμε να κτίσουμε ανοσία του 70% των (ευρωπαίων) πολιτών ως το τέλος του καλοκαιριού», είπε η κ. Σπυράκη και καταλήγοντας, τόνισε: «Μαζί με το Πάσχα, να αναστήσουμε και την ελπίδα. Μαζί με το Πάσχα να ξαναφέρουμε πίσω τη ζωή μας, τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Να αναστήσουμε την οικονομία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo