• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΡΙΖΑ: Ενίσχυση της Energean ή των ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά;

lawandorder.gr 24-03-2021 22:40
ΣΥΡΙΖΑ: Ενίσχυση της Energean ή των ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά;
«Γίνεται επίσης ολοφάνερο ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην "αξιοποίηση" του Ταμείου Ανάκαμψης»

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι πολεμικές βιομηχανίες της χώρας και τα Ναυπηγεία, τα οποία εμπλέκονται και, πιθανώς θα εμπλακούν, σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Ειδικότερα, με αφορμή την έγκριση από την Κομισιόν, σήμερα, της επιλεκτικής, όπως την χαρακτηρίζει, κρατικής ενίσχυσης με 100 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία Energean, «η οποία πριν λίγους μήνες εξαγόρασε άλλη εταιρεία έναντι 284 εκατ. δολαρίων, και, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει ζητήσει αλλά 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει:

«Αν η Energean άξιζε τέτοιας αντιμετώπισης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει αναλογιστεί το επιτελείο Μητσοτάκη ότι υπάρχουν άλλες κρατικές και ιδιωτικές προβληματικές εταιρείες που είτε συνιστούν τη πολεμική μας βιομηχανία είτε είναι στρατηγικής σημασίας, και η ενίσχυσή τους είναι πολύ πιο επείγουσα και σημαντική για τη χώρα και την οικονομία της;

Από τον Μάρτιο του 2020, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση με την οποία επισημαίναμε ότι μέσω του Προσωρινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με το προϋπάρχον πλαίσιο των Κατευθυντήριων γραμμών  σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις σε προβληματικές επιχειρήσεις, υπάρχει  η δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης προβληματικών, κρατικών και μη, επιχειρήσεων. 

Τότε κάναμε λόγο για τις ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, οι οποίες έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και πηγαίνουν από κακό στο χειρότερο, ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν γενναία στήριξη της πολεμικής βιομηχανίας.

Η είδηση επιλεκτικής ενίσχυσης της Energean παραμονή της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, καθιστά προφανές ότι μοναδική έγνοια της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση ημετέρων ιδιωτών και ότι η Δεξιά θα παραδώσει για μια ακόμη φορά κατεστραμμένη όλη την υπόλοιπη οικονομία και ειδικά τις δημόσιες επιχειρήσεις. Γίνεται επίσης ολοφάνερο ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην "αξιοποίηση" του Ταμείου Ανάκαμψης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo