Ελβετία: Ο ελβετικός στρατός διέκοψε τη λειτουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης κατά βακτηριολογικών απειλών

lawandorder.gr 24-03-2021 21:36
Ελβετία: Ο ελβετικός στρατός διέκοψε τη λειτουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης κατά βακτηριολογικών απειλών
Λόγω μόλυνσης των στρατιωτών με τη βρετανική παραλλαγή της Covid-19

Η βρετανική παραλλαγή της Covid-19 είναι τόσο μεταδοτική που φαίνεται ότι ανάγκασε τον ελβετικό στρατό να κλείσει ένα κέντρο εκπαίδευσης που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση απειλών με βακτηριολογικά, χημικά και πυρηνικά όπλα.

Πενήντα εννέα στρατιώτες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στη σχολή άμυνας NBC 77 στη Σπιέτς, στην κεντρική Ελβετία, και 87 άλλοι μπήκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σχολή - που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του στρατού παρέχει βασική εκπαίδευση σε όλους τους στρατιώτες και τα στελέχη των αμυντικών στρατευμάτων της NBC - έχει μόλις περίπου 200 στρατιώτες και ως εκ τούτου το πρόγραμμα εκπαίδευσης «χρειάστηκε να διακοπεί προσωρινά».

«Ευτυχώς, δεν υπήρξε καμία σοβαρή περίπτωση» και όλοι οι στρατιώτες έχουν τεθεί σε απομόνωση και δέχθηκαν φροντίδα επιτόπου, σημείωσε η ανακοίνωση.

«Οι διευκρινίσεις για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο ο ιός εξαπλώθηκε σε τέτοια κλίμακα στη σχολή βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», τόνισε το υπουργείο, χαιρετίζοντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν «που επέτρεψαν την αποφυγή εξάπλωσης του ιού εκτός της σχολής».

Οι αναλύσεις έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει μολύνσεις στρατιωτών μόνο με τη βρετανική παραλλαγή B.1.1.7 του SARS-Cov-2, η οποία είναι πολύ πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και είναι κυρίαρχη σήμερα στην Ελβετία.

Η πανδημία παραμένει σε υψηλά επίπεδα στη χώρα, αναγκάζοντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρατείνει ορισμένους περιορισμούς για μερικές ακόμη εβδομάδες, όπως το κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων, θεάτρων και κινηματογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo