• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο εισαγγελέας εφετών Π. Αθανασίου

Κατερίνα Μάνθου 24-03-2021 20:34 Τελευταία ενημέρωση: 24-03-2021 20:34
Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο εισαγγελέας εφετών Π. Αθανασίου
Είχε κάνει λόγο για πιέσεις που δέχθηκε από τον Παπαγγελόπουλο

Ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου  Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση της Novartis και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτή ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κλήθηκε σήμερα και κατάθεσε ένας ακόμη μάρτυρας.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή  και Λάμπρο  Σοφουλάκη, είχε αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του από τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε τις σοβαρές αυτές καταγγελίες του και σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας στον Άρειο Πάγο, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζητούσε φορτικά να προχωρήσει η υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, απειλώντας ότι θα έβγαινε στα κανάλια να καταγγείλει τους αρμοδίους ελεγκτές ότι «τα έχουν αρπάξει».

Η έρευνα για την υπόθεση της Novartis -όπως είχε γράψει το L&O- άρχισε και πάλι σήμερα έπειτα από «πάγωμα» περίπου 1,5 μήνα καθώς η κυρία Αλεβιζοπούλου είχε νοσήσει από κορoνοϊό. Η ανακρίτρια είχε βρεθεί θετική στον covid 19 στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν είχε πάρει κατάθεση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος στην συνέχεια νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς είχε προσβληθεί από την Βρετανική μετάλλαξη του κορoνοϊού.

Μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τη Novartis έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί.

Τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταθέσει είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Οι εισαγγελείς που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

Πλέον με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις του πρώην  υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo