15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Αποδοκιμασίες και λεκτική επίθεση στον Ματθαιόπουλο στα δικαστήρια από συγγενείς θυμάτων για το Μάτι


    Τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, εισέπραξε σήμερα ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόουλος στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Εκεί συγγενείς θυμάτων περίμεναν τον κ. Ματθαιόπουλο ο οποίος έχει μεταβεί στα δικαστήρια ώστε να απολογηθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν στους χειρισμούς του κατά την φονική πυρκαγιά.
    Από νωρίς όμως σον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα και του επιτέθηκαν λεκτικά. Οι παρευρισκόμενοι συγγενείς δήλωσαν: «Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του».
    Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να ζητήσουν να λογοδοτήσουν για κακουργήματα οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία, σημειώνοντας πως υποθέσεις όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα. «Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα» ανέφεραν οι συγγενείς των θυμάτων.
    Μέχρι στιγμής πάντως ενώπιον του ανακριτή έχουν απολογηθεί οι περισσότεροι κατηγορούμενοι της υπόθεσης και η έρευα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ