Όλα σιγά-σιγά έρχονται στο φως. Για να μην ξεχάσουμε…

Πέτρος Τρουπιώτης 24-03-2021 08:00 Τελευταία ενημέρωση: 24-03-2021 08:00
Όλα σιγά-σιγά έρχονται στο φως. Για να μην ξεχάσουμε…
Το παλαιό «asset» του κ Τσίπρα αποκάλυψε χθες ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνον ήξερε για τις περίφημες κρυφές μαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup, αλλά τις άκουγε και σε «στικάκια»….

Όλα τα πράγματα , αργά ή γρήγορα , λέει μια ελληνική παροιμία έρχονται στο φως…

Και η παροιμία αυτή , φαίνεται πως επιβεβαιώνεται συνεχώς.

Χθες, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά από τα όσα αποκάλυψε ο Γιάνης ( με ένα ν) Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Σύριζα και σήμερα πρόεδρος του κόμματος «Μέρα 25», σε διαδικτυακή συνέντευξη του επιβεβαίωσε κάτι που πολλοί είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι έχει γίνει, αλλά επισήμως δεν ήταν γνωστό.

Ο πρώην υπουργός λοιπόν δήλωσε ευθέως ότι τις «παράνομες μαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων του Euro group» που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του ,τις παρέδιδε στον τότε πρωθυπουργό Α Τσίπρα.

Είπε συγκεκριμένα:

«Έλα τα Eurogroup τους τα έδινα με στικάκια, όπως είχα υποχρέωση» Και όχι μόνον αυτό αλλά ελπίζει πως οι ενέργειες του πρέπει να συνεχίζονται. Αφού επισημαίνει «Ελπίζω να το κάνει και ο κ. Σταικούρας. Πιστεύετε ότι ο κ. Σταϊκούρας αυτή τη στιγμή έχει δικαίωμα να πηγαίνει στο Eurogroup να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για ο αν θα χαλαρώσει ή αν δεν θα χαλαρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο και μπορεί να μην ξέρει ο πρωθυπουργός τι ειπώθηκε εκεί μέσα;»

Το ότι ο κ Βαρουφακης μαγνητοφωνούσε τις συνομιλίες που γινόταν στις συνεδριάσεις, το ξέραμε, μια και όχι μόνον το όχι αποκαλύψει ο ίδιος, αλλά προσπάθησε να καταθέσει και τις σχετικές απομαγνητοφωνήσεις στην Βουλή…

Όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ, ως τώρα εκδήλωναν πως αυτά τα έκανε ο κ Βαρουφακης μόνος του και πως δεν ήξεραν τίποτε.

Μόνον που όπως αποκαλύπτεται τώρα από το asset του κ Τσίπρα, όχι μόνον ήξεραν τι έκανε αλλά είχαν και το υλικό στα χεριά τους και το άκουγαν…

Και ναι μεν ο κ Βαρουφάκης, όχι μόνον το έχει παραδεχθεί, αλλά έχει υποστηρίξει σθεναρά την σχετική θέση του, γιατί λέει το έκανε για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Τώρα το αν με την ενέργεια του αυτή (και άλλες παρόμοιες) έπληξε βαθιά την αξιοπιστία της χωράς με τα γνωστά αποτελέσματα που μας κόστισαν εκατοντάδες δις ευρώ, ο κ Βαρουφάκης φαίνεται αν μην νοιάζεται.

Όμως , όπως αποκαλύπτεται τώρα επισήμως, υπεύθυνος για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για την χώρα ήταν και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, που κατά καιρούς κουνά και το δάχτυλο.

Τα ήξερε όλα, δηλώνει ο τότε στενός συνεργάτης του, τους έδινα τα στικακια, λεει χαρακτηριστικά….

Και από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού σιωπή.

«Απορία ψαλτού βήξε»…

Δυστυχώς , όπως φαίνεται, η ιστορία εκείνης της «περήφανης διαπραγμάτευσης» το πρώτο εξάμηνο του 2015 που έφτασε την χώρα στο χείλος του γκρεμού, έχει ακόμα πολλά επεισόδια να δούμε.

Ευτυχώς όμως που αρχίζουν , με τον ένα η τον άλλο τρόπο , να βγαίνουν στο φως , γιατί οι Έλληνες έχουμε πολλές φορές την τάση να ξεχνάμε γρήγορα…

Και αν ξεχάσουμε κινδυνεύουμε να κάνουμε πάλι τα ιδιά λάθη , ως λαός και τότε θα πληρώσουμε πολύ βαρύτερο τίμημα…..

Ας θυμόμαστε λοιπόν αυτά που έγιναν, ας θυμόμαστε από το γλυτώσαμε και ας μην τους ξεχνάμε….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo