17.6 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Novartis: Επανεκκίνηση της έρευνας στον Άρειο Πάγο έπειτα από το «πάγωμα» λόγω covid


    Συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο η έρευνα για τη Novartis, η οποία έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση του ρόλου που διαδραμάτισε στην υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Παράλληλα, στο επίκεντρο της εν λόγω έρευνας βρίσκονται και οι χειρισμοί της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, οι οποία είχε χειριστεί τη συγκεκριμένη δικογραφία
    Ωστόσο, η εν λόγω έρευνα για ενάμιση περίπου μήνα είχε «παγώσει», καθώς από τις αρχές Φεβρουαρίου η αεροπαγίτης – ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου που τη διενεργεί είχε νοσήσει από κορωνοϊό. Πλέον όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανώτατη δικαστική λειτουργός έχει αναρρώσει και επέστρεψε στα καθήκοντα της για να συνεχίσει την έρευνά της, λαμβάνοντας καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες της υπόθεσης.
    Όπως είχε γίνει γνωστό η ανακρίτρια της υπόθεσης Novarrtis είχε νοσήσει μετά από κατάθεση που είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.
    Ποιοι έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα
    Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, σε διάρκεια κατάθεση ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου ήταν αυτή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Και αυτό καθώς ο κ. Αγγελής κατέθετε στον Άρειο Πάγο για τρεις ημέρες και συνολικά για περίπου 30 ώρες.
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε διατελέσει επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς, σε δύο αναφορές του στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου είχε αναφερθεί στον περιβόητο «Ρασπούτιν» και είχε αφήσει να εννοηθεί πως το πρόσωπο αυτό κινούσε τα νήματα στην έρευνα που διενεργούσε η κυρία Τουλουπάκη για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Ο στόχος ήταν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διωχθούν ποινικά. Όπως αργότερα ειπώθηκε ακόμη και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» βρίσκονταν ο κ. Παπαγγελόπουλος. Πάντως, τους ισχυρισμούς του κ. Αγγελή έχει διαψεύσει η κυρία Τουλουπάκη.
    Σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου αυτά είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.
    Ακόμη, από εισαγγελείς στην ανακρίτρια εκτός από τον κ. Αγγελή έχει καταθέσει και η εισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, η οποία το 2016 είχε παραιτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ