Αυτές είναι οι κάμερες που θα φέρουν επάνω τους οι άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ (φωτογραφίες)

Ηλίας Ψυχογιός 23-03-2021 16:08 Τελευταία ενημέρωση: 23-03-2021 16:19
Αυτές είναι οι κάμερες που θα φέρουν επάνω τους οι άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ (φωτογραφίες)
Διασφαλίζονται αστυνομικοί και πολίτες και θα μπορούν να αποδειχθούν περιστατικά αστυνομικής βίας αλλά και ψευδών κατηγοριών

Εξοπλίζεται ήδη η αστυνομία με κάμερες σώματος (bodycams) ώστε να καταγράφεται η δραστηριότητα των αστυνομικών όπως και οι ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Ήδη, άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ έχουν εξοπλιστεί με τις κάμερες που φέρνει στη δημοσιότητα το Lawandorder.gr και υπάρχει προγραμματισμός αντίστοιχες να τοποθετηθούν και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Υπάρχουν εκατοντάδες κινητά που καλύπτουν την αστυνομική «βία». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι αστυνομικοί δρουν ορισμένες φορές σε περιβάλλον «Χόλυγουντ». Με την προμήθεια αυτών των καμερών επιχειρείται να υπάρχει κάλυψη και της άλλης «πλευράς», να υπάρχει σαφώς κάλυψη και απτά δεδομένα του τρόπου δράσης των αστυνομικών αλλά και ένας έμμεσος τρόπος αυτοπειθαρχίας τους.

Ταυτόχρονα, διασφαλίζονται οι πολίτες οι οποίοι όντως έχουν υποστεί αστυνομική βία αλλά και οι αστυνομικοί από άδικες κατηγορίες.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της χρήσης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo