Διαμαρτυρία φοιτητών Οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη

lawandorder.gr 23-03-2021 13:48
Διαμαρτυρία φοιτητών Οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη
Ζητούν ν’ ανοίξουν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους και την παρακολούθηση των ασθενών τους

Αποκλεισμένοι εδώ κι ένα χρόνο από εργαστήρια και κλινικές, φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν έξω από τη σχολή τους, ζητώντας ν’ ανοίξουν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους και την παρακολούθηση των ασθενών τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση «παρόλο που σύμφωνα με τις αρμόδιες Κ.Υ.Α. από τις 05-12-2020 επιτρέπεται η δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., οι κλινικές του τμήματος παραμένουν κλειστές από τον Μάρτιο του 2020 και μόλις την Τετάρτη 17 Μαρτίου η Σύγκλητος με νέα της απόφαση ενέκρινε την επαναλειτουργία των κλινικών για τους τελειόφοιτους».

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές η επανεκκίνηση των κλινικών δεν είχε επιτραπεί λόγω έλλειψης υποδομών του τμήματος που αφορούν την εγκατάσταση συστήματος απαγωγής αέρα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo