• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στροφή για την Stellantis: Τέλος του μήνα ανακοινώνει σημαντική στρατηγική στο υδρογόνο (βίντεο)

Νίκος Μιχαλόπουλος 23-03-2021 09:30 Τελευταία ενημέρωση: 23-03-2021 09:58
Στροφή για την Stellantis: Τέλος του μήνα ανακοινώνει σημαντική στρατηγική στο υδρογόνο (βίντεο)
Στις 31 Μαρτίου, θα έρθουν σημαντικές ανακοινώσεις από την Stellantis για την στρατηγική της στο υδρογόνο

Αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι οι εταιρείες που επενδύουν σε υδρογονοκίνητα οχήματα το κάνουν μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, τα πράγματα ωστόσο φαίνεται πως αλλάζουν σύντομα. Προφανώς η Stellantis δεν σκοπεύει να μείνει πίσω ακόμη στην τεχνολογία υδρογόνου. Από αυτή την άποψη, μια σημαντική ημερομηνία για τον νέο όμιλο θα είναι η 31η Μαρτίου.


Στις 31 Μαρτίου οι σημαντικές ανακοινώσεις από την Stellantis για το υδρογόνο

Εκείνη την ημερομηνία, ουσιαστικά, ο ίδιος ο Carlos Tavares θα ανακοινώσει κάτι σημαντικό σχετικά με την τεχνολογία υδρογόνου για την υπερόμιλο. Αυτό πιθανόν να είναι μια αντίδραση στα σχέδια της Renault. Ο επικεφαλής του τμήματος εναλλακτικών καυσίμων της Renault, Philippe Prevel, είχε δηλώσει ότι υπάρχει δυναμικό έως και 30% του συνόλου στην αγορά υδρογονοκίνητων φορτηγών, τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Financial Times είχαν ήδη προβλέψει ότι κάτι οίκο Stellantis άλλαζε κάτι σε σχέση με το υδρογόνο. Επομένως, θα δούμε στις 31 Μαρτίου ποια νέα θα ανακοινωθούν για το μέλλον σχετικά με αυτήν την τεχνολογία.

Τι φήμες επιβεβαίωσε με ένα σύντομο βίντεο στο Twitter η υπεύθυνη έρευνας και καινοτομίας της Stellantis, Carla Gohin, που δήλωσε χαρούμενη που αποκαλύπτει την ολοκαίνουργια τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου του ομίλου, η οποία είναι ένα βήμα μπροστά στον εξηλεκτρισμό των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Αυτή η τεχνολογία μηδενικών εκπομπών προσφέρει υψηλό επίπεδο αυτονομίας και γρήγορο χρόνο τροφοδοσίας για όσους τα χρειάζονται περισσότερο, δηλαδή τους επαγγελματίες οδηγούς. Η έξυπνη και πρωτοποριακή αρχιτεκτονική μεσαίας ισχύος αξιοποιεί στο έπακρο τον συνδυασμό κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ηλεκτρικής μπαταρίας. Κλείνοντας σημείωσε πως θα χαρεί να μοιραστεί με το κοινό όλες τις λεπτομέρειες της λύσης της Stellantis στην τεχνολογία του υδρογόνου, προσκαλώντας το κοινό στην διαδικτυακή εκδήλωση.

 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo