Αυτό είναι το χαρτί επιστράτευσης των γιατρών

lawandorder.gr 22-03-2021 15:56 Τελευταία ενημέρωση: 22-03-2021 17:07
Αυτό είναι το χαρτί επιστράτευσης των γιατρών
Φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών σε όποιον αρνηθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία. Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Όπως σημειώνεται στο φύλλο επιστράτευσης θα είναι σε ισχύ από την 8η πρωϊνή της επόμενης της επίδοσης και για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Όπως αναφέρεται επίσης στο σχετικό έγγραφο, προκειμένου να προσφέρει τις προσωπικές υπηρεσίες του/της ως ιατρού στο ακόλουθο Νοσοκομείο του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ωράριο του προγράμματος εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με βαθμό Επιμελητή Β, στην κλινική, στην οποία πρόκειται να του ανατεθούν καθήκοντα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.   

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί θα μπορούν να διατηρούν τα ιατρεία τους, πέραν ωστόσο, του ωραρίου τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μάλιστα εξήγησε ότι προέβη στην κίνηση αυτή, καθώς στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκε πολύ μικρός αριθμός ιδιωτων γιατρων.

Επιστράτευση γιατρών: Έτοιμα τα φύλλα πορείας - 16 ερωτήσεις και απαντήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo