Δυσαρέσκεια για την επίταξη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

lawandorder.gr 22-03-2021 11:41
Δυσαρέσκεια για την επίταξη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Τι προτείνουν

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να βοηθήσουν στα δημόσια νοσοκομεία, σημειώνοντας εντούτοις πως η στάση του υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο την συνάντηση  που είχε το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Υγείας το  Σάββατο.

Όπως αναφέρει, παρά τις προτάσεις που έκανε εδώ και καιρό ο ΠΙΣ και θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Στις προτάσεις περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων:

- Άμεση πρόσληψη όλων των ειδικευμένων ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για ένταξη στο ΕΣΥ σε όλες τις προκηρύξεις που εκκρεμούν από παλιά αλλά και σε αυτές που είναι σε εξέλιξη, με τριετή σύμβαση ως επικουρικοί.

- Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για έναρξη ή συνέχιση της ειδικότητας μέχρι να την ολοκληρώσουν, όπως και όλων των ιατρών που έχουν ολοκληρώσει την άσκησή τους στην ειδικότητα και δεν έχουν δώσει εξετάσεις για να λάβουν τον τίτλο της ειδικότητας λόγω μη εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Να τοποθετηθούν στα νοσοκομεία για ένα χρόνο και θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου.

- Πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης των ιατρών του Ε.Σ.Υ., όχι μόνο για τον COVID-19 αλλά για όλα

- Ενεργοποίηση σύμβασης εθελοντικής εργασίας ΟΛΩΝ των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών της χώρας στο ΕΣΥ χωρίς αμοιβή.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo