16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Κινητοποίηση κατοίκων Αγίου Παύλου ενάντια στη δημιουργία δομής τοξικομανών (βίντεο & εικόνες)


    Αντίθετοι στα σχέδια του δήμου της Αθήνας και του ΟΚΑΝΑ για την δημιουργία κέντρου απεξάρτησης τοξικομανών στην περιοχή τους, δηλώνουν οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου.
    Το απόγευμα της Παρασκευής 400 περίπου κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης στην πλατεία Κοτζιά. Όπως σημείωσαν οι κάτοικοι, «η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική, αφού από την άνοιξη του 2020 όταν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε την εγκατάσταση Κέντρου Φιλοξενίας Χρηστών στην οδό Χαλκοκονδύλη το εμπόριο στα πέριξ στενά πολλαπλασιάστηκε».
    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Παύλου Σπύρος Καλαμπόκης δήλωσε πως «οι κάτοικοι δεν πρόκειται να ανεχθούν σε καμία περίπτωση περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και θα αντιδράσουν με κάθε θεμιτό μέσο».
    Σύμφωνα με το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργο Π. Αποστολόπουλο που παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία των κατοίκων, «λύσεις υπάρχουν αλλά για κάποιο λόγο η πολιτική βούληση απουσιάζει ή λειτουργεί κατά των πολιτών. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποκέντρωση των δομών σε όλη την Αττική, η συνεχής δίωξη του εμπορίου, η ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης και οι χώροι ελεγχόμενης χρήσης σε νοσοκομεία είναι βασικές αφετηρίες επίλυσης του προβλήματος. Τώρα γιατί επιστρέφουμε σε πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει στην ελληνική πραγματικότητα, ας απαντήσει επιτέλους η κυβέρνηση».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ