23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ληστές με αδυναμία στα Smart και «καβάντζα» νόμιμη επιχείρηση – Πώς ένα Gps αποκάλυψε τη δράση τους (εικόνες)


    Ένα κλεμμένο smart που διέθετε σύστημα GPS, στάθηκε η αιτία προκειμένου να αποκαλυφθεί η δράση της σπείρας με «αδυναμία» στον συγκεκριμένο τύπο οχημάτων. Μάλιστα το αρχηγικό κατά την αστυνομία μέλος της σπείρας, διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων στο Μενίδι που ουσιαστικά ήταν η «βιτρίνα» για την εγκληματική δράση τους.
    Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν σε ειδικό χώρο 29 αυτοκίνητα smart, 73 πινακίδες και όπως προέκυψε για 20 από αυτά τα οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ οι πινακίδες ανήκαν σε κλεμμένα αυτοκίνητα.
    Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει πριν από 6 μήνες. Μετά την κλοπή των οχημάτων τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία για να διαπιστώσουν αν έχουν σύστημα Gps και στην συνέχεια τα μετέφεραν στη μάντρα όπου τα αποσυναρμολογούσαν και τα πουλούσαν. Μάλιστα οι κλοπές των οχημάτων γίνονταν μέρα μεσημέρι, δείγμα του… επαγγελματισμού των δραστών.
    Η δράση τους ξεκίνησε να αποκαλύπτεται στις 11 Μαρτίου όταν ένα από τα θύματά τους, ανέφερε πως το αυτοκίνητο του, που είχε κλαπεί από την Αγία Παρασκευή, διέθετε gps και εξέπεμψε στίγμα για τελευταία φορά στο Μενίδι. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως ο χώρος ήταν περιφραγμένος, ενώ οι κλέφτες, τους παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενοι!
    Όπως διαπιστώθηκε στο κατάστημα υπήρχε ένας υπαίθριος προθάλαμος με πλήθος ανταλλακτικών για smart, ένας χώρος ανταλλακτικών, ενώ στο βάθος της επιχείρησης υπήρχε μια συρόμενη πόρτα που οδηγούσε σε ένα κρυμμένο υπαίθριο περιφραγμένο και στεγασμένο χώρο όπου βρέθηκαν τα κλεμμένα οχήματα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με την αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ