• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αθηναΐς Νέγκα: Η σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφία δε θα αποκαλυφθεί ποτέ

lawandorder.gr 19-03-2021 18:38
Αθηναΐς Νέγκα: Η σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφία δε θα αποκαλυφθεί ποτέ
Η δημοσιογράφος μίλησε στην εκπομπή "Πάμε Δανάη"

Καλεσμένη στην εκπομπή του Mega "Πάμε Δανάη" βρέθηκε η Αθηναΐς Νέγκα και αφορμή το ελληνικό κίνημα #MeToo, μίλησε για τις δικές της επαγγελματικές εμπειρίες και τα κακώς κείμενα της δημοσιογραφίας.

"Για πάρα πολλά χρόνια μας λέγανε ότι είναι παράδοση στη δουλειά μας να κακοπερνάμε, να φωνάζει πάρα πολύ ο προϊστάμενος, ο αρχισυντάκτης. Πάλια έπεφτε και ξύλο θυμάμαι στις αίθουσες σύνταξης. Το έχω δει. Το έχω ζήσει" είπε η δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι ήταν δύο ρεπόρτερ εκείνοι που ενεπλάκησαν στον άγριο καβγά, ενώπιόν της.

Αποκάλεσε μάλιστα αυτή την παράδοση "μπούρδες", τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι το εργασιακό περιβάλλον.

Η ίδια, ανέφερε ότι δεν ξέρει αν θα υπάρξει συνέχεια στο ελληνικό #MeToo, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει και εργασιακό #MeToo στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για εργασιακή εκμετάλλευση και κακοποιήση με πρόσχημα την πανδημία.

Για το χώρο της δημοσιογραφίας είπε πως προφανέστατα και υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση, η οποία όμως εκτίμησε ότι δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ, "γιατί τα ίδια τα Μέσα θα έπρεπε να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση που συμβαίνει μέσα σε αυτά".

Αναφερόμενη στην καραντίνα, δήλωσε ότι δεν αντέχει πάρα πολύ ακόμα, ενώ αποκάλυψε πως και η ίδια είχε περάσει μια παρατεταμένη γρίπη, χωρίς ωστόσο να ξέρει αν ήταν κορονοϊός παρόλο που έκανε τεστ αντισωμάτων.

Μίλησε ακόμα για τις κόρες της και τον κατά 14 χρόνια μικρότερο σύζυγό της λέγοντας πως "δεν είναι κάτι καινούριο μια γυναίκα να έχει διαφορά με έναν άντρα". Υποστήριξε πως "στην Ελλάδα χειραφετηθήκαμε γρήγορα, ωστόσο πράγματα που ήταν πολύ προχωρημένα τη δεκαετία του ’70, τώρα φαίνεται να κάνουν βήματα πίσω".

Αναφέρθηκε και στις αμβλώσεις υποστηρίζοντας πως "είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της γυναίκας, αλλά με στενοχωρεί που είναι τόσες πολλές στην Ελλάδα".

Πηγή: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo