Γραφικότητες… (επικίνδυνες όμως)

Πέτρος Τρουπιώτης 19-03-2021 00:00
Γραφικότητες… (επικίνδυνες όμως)
Η  άγνοια, η «μαγκιά», η αδιαφορία για τον άλλον αλλά και την χώρα, η  αντίληψη «τα ξέρω όλα», έχουν δυστυχώς συνέπειες, όχι μόνον για τους εμφορούμενους με τέτοιες ιδέες, αλλά για όλους μας

Θέλω σήμερα να αναφερθώ σε δυο περιστατικά, που θεωρώ ότι –δυστυχώς- δείχνουν ανάγλυφα ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Προβλήματα που προφανώς προϋπήρχαν, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες μεγάλωσαν και τα χρόνια της κρίσης γιγαντώθηκαν.

Τα δυο αυτά περιστατικά, αν και σε πρώτη ματιά δείχνουν διαφορετικά, εντούτοις, αποτελούν νομίζω την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Του νομίσματος που εκφράζει την «κακώς εννοούμενη ελληνική  μαγκιά», την μη γνώση πραγμάτων, την αδιαφορία για το σύνολο, αλλά και την αδιαφορία για την ίδια την πατρίδα.

Εντέλει, παρουσιάζουν και μια εικόνα ατόμων που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, που αντιδρούν σε όλα, που θεωρούν πως κάποιοι άλλοι μας κυνηγούν και άλλα παρόμοια.

Όλα αυτά που είδαμε ανάγλυφα τα τελευταία χρονιά της οικονομικής κρίσης. Όλα αυτά που πληρώσαμε ακριβά.

Το πρώτο έχει να κάνει με την άρνηση  νοσηλευτριών σε μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, να κάνουν το εμβόλιο. Και ίσως κάποιοι από εσάς πουν πως «ήταν δικαίωμά τους». 

Το ερώτημα βέβαια, είναι πως «το δικό τους δικαίωμα» οδήγησε στο να κλείσει κλινική για καρκινοπαθείς – που κινδυνεύουν άμεσα- και να κολλήσουν δεκάδες άλλοι κορονοιο, στο νοσοκομείο.

Γιατί το δικαίωμα μας, απλώς είναι δικαίωμα μας όσο δεν θιγεί τον άλλον.

Και επειδή το δικαίωμα στην ζωή είναι πάνω από όλα τα άλλα, όπως τα προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα επιλογής και άλλα, θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες νοσηλεύτριες (και οποίοι άλλοι του υγειονομικού προσωπικού τηρούν παρόμοια στάση) πρέπει να αντιμετωπισθούν ως εν δυνάμει αντικοινωνικά στοιχεία και να βρεθούν εκτός του χώρου εργασίας τους.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκθέτουν άλλους (και μάλιστα βαρεια πάσχοντες) σε κίνδυνο.

Το δεύτερο αφορά μια εκλεγμένη αντιπρόσωπο του Έθνους. Ίσως δεν έχετε ακούσει πάλι την κα Μαρία Απατζίδη, βουλευτή του « Μέρα 25», δηλαδή για να καταλαβαινόμαστε του κόμματος Βαρουφάκη.

Η κυρία αυτή, απόφοιτος του ΤΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων, θεώρησε χθες, μόλις είδε στον ουρανό της Αττικής να πετούν πολεμικά F-16 (που έκαναν δοκιμή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου) ότι έπρεπε να «αντιδράσει» και έγραψε το εξής tweet:

«Τα F-16 που πετούν πάνω από τον αττικό ουρανό, όλη μέρα σήμερα, πόσες ΜΕΘ κοστίζουν, αλήθεια, κύριοι και κυρίες της #κυβερνηση_Μητσοτακη ;»

Προφανώς η νεόκοπη βουλευτής, γεννηθείσα το 1990 στο Καζακστάν, δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα έξοδα για την εθνική άμυνα, δεν αποτελούν έξοδα σε αντιπαράθεση με τα έξοδα για την υγεία. 

Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι χωρίς ισχυρές – άρα αποτρεπτικές- ένοπλες δυνάμεις, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε δύσκολη θέση , για να μην πω τίποτε χειρότερο.

Δεν είναι σε θέση να καταλάβει βασικά πράγματα και της λειτουργίας του κράτους και των θεσμών του, αλλά και της γεωστρατηγικής.

Απλώς βρήκε τον εύκολο τρόπο να λαϊκίσει…

Ευτυχώς, που δεν την έχουν τοποθετήσει και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Παρατηρώντας λοιπόν τέτοια γεγονότα και τέτοιες συμπεριφορές, μερικές φορές γίνομαι πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον της πατρίδας μας

[email protected] 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo