Συνεκπαίδευση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, των ΗΠΑ και Σκοπίων (εικόνες)

lawandorder.gr 18-03-2021 16:19
Συνεκπαίδευση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, των ΗΠΑ και Σκοπίων (εικόνες)
Στις περιοχές της Αττικής και της Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τρίτη 16 Μαρτίου συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και των Σκοπίων σε αντικείμενα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα σε ζώνες ρίψεως στις περιοχές της Αττικής και της Λάρισας.

Από την Ελλάδα συμμετέχει προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), 1 Ελικόπτερο Ε/Π UH-1H και 1 Ε/Π CH-47D της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και 1 Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τις ΗΠΑ συμμετέχει προσωπικό του 10th Special Forces Group και από τα Σκόπια προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλιες και σύμμαχες χώρες, που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται επισταμένως και συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα με βάση το συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ. Έχει δε ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της διαλειτουργικότητας των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo