• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μοιράζοντας τον κορονοϊό (και τον θάνατο)…

Πέτρος Τρουπιώτης 18-03-2021 08:03 Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2021 08:03
Μοιράζοντας τον κορονοϊό (και τον θάνατο)…
Εδώ πάντως, στην χώρα που μας αρέσει αν λέμε ότι «γεννήθηκε η δημοκρατία», φαίνεται πως η λογική , έχει πια πάει περίπατο από ορισμένους

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απελπιστική, ίσως στη χειρότερη στιγμή από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Βοήθησα κι ΕΓΩ σ’ αυτό, όσο περνούσε απ’ το χέρι μου, οργανώνοντας 151 διαδηλώσεις», θα μπορούσε να συμπληρώσει...

Η πιο πάνω φράση, ένα tweet του Γ Φλωρίδη χθες, νομίζω ότι ίσως είναι το «κορυφαίο σχόλιο», στις διάφορες αναφορές και αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με τι εξελίξεις στο θέμα του κορονοιού.

Δεν περνάει μέρα που να μην έχουμε δυο ή τρεις πορείες στην Αθήνα, κάτι αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη, αλλά τώρα πια και σε ορισμένες άλλες πόλεις (πχ Ηράκλειο, Πάτρα κλπ.).

Συγκεντρώσεις, που είτε δεν έχουν καμμιά σχέση με το μεγάλο ζήτημα της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, είτε έχουν μια όχι «επείγουσα» σχέση , όπως πχ πορείες με αίτημα να δημιουργηθούν άμεσα …10000 ακόμα εντατικές και να προσληφθούν άλλοι τόσοι εντατικολογία (που βέβαια δεν υπάρχουν, αλλά κουβέντα να γίνεται).

Και μέσα σε αυτές βέβαια έχουμε και τις πορείες για τα δικαιώματα του δολοφόνου Κουφοντινα.

Πορείες που η μικρότερη τους επίπτωση είναι η αναστάτωση της ζωής της πόλης , μια και η μεγαλύτερη (και βέβαια πιο επικίνδυνη) είναι η διασπορά του κορονοιού….

Προφανώς , για κάποιους η υγεία των συμπολιτών τους έχει πολύ μικρότερη σημασία από το «να κάνουν πορεία».

Η συγκεντρώσεις και οι πορείες, συνήθως αναποτελεσματικές, για ορισμένους , αναμεσά σε αυτούς και κόμματα, αποτελούν ουσιαστικά , λόγο ύπαρξης.

Ίσως φοβούνται ότι χωρίς αυτές, μη έχοντας πειστικά επιχειρήματα, θα εξαφανισθούν από την επικαιρότητα. Ίσως, οι πορείες, αποτελούν την βασική στρατηγική τους.

Το σίγουρο είναι ότι, πάρα τους εκατοντάδες θανάτους και τα χιλιάδες πια κρούσμα τα κάθε μέρα, αυτοί επιμένουν σίτος κινητοποιήσεις.

Και βέβαια, στην «πρώτη γραμμή», όπως χθες το βράδυ, ορισμένοι συνδικαλιστές υγειονομικών.

Αυτοί δηλαδή που ταλαιπωρούνται ένα χρόνο τώρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο αλλά και αυτοί που γνωρίζουν καλυτέρα από όλους την επικινδυνότητα των επίλογων τους αυτών, επιμένουν …συγκεντρωσιακά.

Ομολογώ πως ακόμα και η φράση « η επιστήμη σηκώνει τα χεριά ψηλά», δεν είναι εύκολο να αποδώσει την κατάσταση.

Δεν μπορώ να δεχθώ την αυξανομένη φημολογία περί οργανωμένου σχεδίου από μέρος της αντιπολίτευσης με σκοπό την διασπορά της ασθένειας και μέσω αυτής της φθοράς και πτώσης της κυβέρνησης.

Όμως , δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι όλες οι κινητοποιήσεις αυτές, αντίθετα σε κάθε λογική, δεν χρησιμοποιούνται ή και οργανώνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο βέβαια, την κυβέρνηση και την φθορά της.

Και βέβαια, στόχος κάθε αντιπολίτευσης είναι ΚΑΙ αυτός. Η φθορά της κυβέρνησης. Όχι όμως με θύματα είτε εθνικά ή αλλά συμφέροντα της χωράς και βέβαια ούτε την υγεία και την ζωή των πολίτων.

Εδώ πάντως, στην χώρα που μας αρέσει αν λέμε ότι «γεννήθηκε η δημοκρατία», φαίνεται πως η λογική , έχει πια πάει περίπατο από ορισμένους, σε κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ας ελπίσουμε πως δεν έχουν παρασύρει στον παράλογο κατήφορο τους και τους δοκιμαζομένους πολίτες.

Θα ήθελα να κλείσω το σημερινό σημείωμα με ένα άλλο tweet της διεθνολόγου Βασιλικής Σουλαδάκη, που περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση «Όσοι κάνουν πορείες σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία υπονομεύουν το μέλλον της χώρας τους και δεν δίνουν δεκάρα για τις ανθρώπινες ζωές ούτε για την αγωνία όσων περιμένουν να βγάλουν μεροκάματο από τον τουρισμό. Τελεία και παύλα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo