Όταν οι υγειονομικοί καλούν σε συλλαλητήριο

Ηλίας Ψυχογιός 17-03-2021 11:34 Τελευταία ενημέρωση: 17-03-2021 11:50
Όταν οι υγειονομικοί καλούν σε συλλαλητήριο
Η λογική στη χώρα μας, δυστυχώς, χάθηκε ανάμεσα στα συνθήματα και τα πανό των "αυθόρμητων" συγκεντρώσεων

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι σε συλλαλητήρια καλούσαν ομάδες «δικαιωματιστών», αριστερές οργανώσεις, «κουφοντινοειδή» και λοιποί οι οποίοι έγραφαν «εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις προτροπές των ειδικών να μην συνωστιζόμαστε.

Σήμερα λοιπόν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε πως όχι μόνο συμμετέχει στο «παλλαϊκό συλλαλητήριο» στο Σύνταγμα αλλά καλεί όλα μέλη της να παραστούν.

Βέβαια, τους καλεί «να συμμετάσχουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας αποφυγής διασποράς του ιού».

Συγγνώμη αλλά αυτό θυμίζει το «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι».

Οι άνθρωποι που είναι κάθε μέρα μέσα στα νοσοκομεία, που έχουν δει τον κορονοϊό πόσο επικίνδυνος είναι, αποφασίζουν ουσιαστικά να τον «προσκαλέσουν σε πάρτυ.

Γιατί δεν μπορούμε να κατακρίνουμε την πιτσιρικαρία που μαζεύεται σε ένα σπίτι και να επιβάλουμε υψηλά πρόστιμα (και καλώς), αλλά να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάτι τόσο εξόφθαλμα αντιφατικό.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΥΝ:

«Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 17 Μάρτη 2021 στις 6μ.μ.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας αποφυγής διασποράς του ιού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
  • Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού»

Ταυτόχρονα, και η ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καλεί και αυτή τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο... Οι συγκεκριμένοι γιατροί οι οποίοι γνωριζουν ακόμα καλύτερα το πόσο θανατηφόρος είναι ο ιός, ρισκάρουν τη διασπορά τους για χάρη της ιδεολογία τους. 

Θυμίζει το παλαιό βίντεο από τους ΑΜΑΝ όπου έσπαγαν ένα αυτοκίνητο και όταν ο Κανάκης στο ρόλο του δημοσιογράφου ρώτησε "γιατί το σπάτε", ο Καλυβάτσης στο ρόλο του χούλιγκαν απαντούσε "γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες".

Δεν τους νοιάζει αν ρισκάρουν τη δική τους ζωή και, πολύ περισσότερο, τη ζωή των ασθενών που θα περιθάλψουν την επόμενη μέρα. Τους νοιάζει μόνο να ικανοποιήσουν τις στρεβλές τους ιδεοληψίες και να διατρανώσουν την υπεροχή του "κόμματος" έναντι της κοινωνίας.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι μπορεί μεταξύ τους οι συγκεντρωμένοι να διασπείρουν τον ιό. Το πρόβλημα είναι πως αύριο θα είναι μέσα στα νοσοκομεία και μπορεί να τον μεταδώσουν στη μάνα και στα παιδιά κάθε ενός από εμάς.

Και όπως αυτοί ζητούν ο θάνατος εργαζομένων στα νοσοκομεία από κορονοϊό να λογίζεται ως εργατικό ατύχημα, έτσι κι εμείς θα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «δολοφονία εκ προθέσεως» κάθε θάνατο νοσηλευόμενου που θα προκληθεί από μετάδοση του ιού από μέλη της ΠΟΕΔΥΝ και της ΟΕΝΓΕ.

Για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι μεταξύ μας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo