Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών: Δεν είναι αυτονόητο ότι σχετίζεται η φλεβική θρόμβωση με τον εμβολιασμό

lawandorder.gr 16-03-2021 09:54 Τελευταία ενημέρωση: 16-03-2021 09:54
Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών: Δεν είναι αυτονόητο ότι σχετίζεται η φλεβική θρόμβωση με τον εμβολιασμό
«Θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε τον κίνδυνο με το όφελος» τόνισε ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης σχετικά με τις αποφάσεις της Επιτροπής για την πορεία των εμβολιασμών

“Ένα περιστατικό έχει καταγράφει και στη χώρα μας αλλά όχι σοβαρό” δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, Γενικός Ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-Ιατρικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ ενώ μεγαλώνει ο κατάλογος των ευρωπαϊκών χωρών που αναστέλλουν προσωρινά το πρόγραμμα εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τα περιστατικά θρόμβωσης.

Όπως εξήγησε η φλεβική θρόμβωση συμβαίνει σε μια αναλογία 1 στα 1000 άτομα περίπου.

“Καλώς κάνουμε και τα καταγράφουμε και τα μελετάμε”, τόνισε ο κ. Σμυρνάκης προσθέτοντας ότι: “Δεν είναι αυτονόητο ότι σχετίζεται η φλεβική θρόμβωση με τον εμβολιασμό. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αυτή η αιτιολογική σχέση για να εξετάσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε τον κίνδυνο με το όφελος και από την στιγμή που δεν έχουμε δεδομένα που να αποδεικνύουν την αιτιολογική σχέση του εμβολιασμού με το περιστατικό είναι λογικό να περιμένουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo