• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Είναι τελικά τόσο (πολιτικά) αφελείς….

Πέτρος Τρουπιώτης 16-03-2021 00:00 Τελευταία ενημέρωση: 16-03-2021 00:07
Είναι τελικά τόσο (πολιτικά) αφελείς….
Έγιναν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» στις επιδιώξεις του δολοφόνου, ο οποίος ελπίζει σε λίγους μήνες να επαναλάβουν το ίδιο….

«…με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

 Με την φράση αυτή, με την οποία καταλήγει η δήλωση του, με την οποία μας ενημερώνει ότι σταματά την απεργία πείνας,  ο δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας, κυριολεκτικά «καταστρέφει» πολιτικά , όλους όσους από τα κόμματα της αριστεράς (και όχι μόνον) κινητοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα με συγκεντρώσεις υπέρ των αιτημάτων του.

Μάλιστα για να μην μείνει καμία αμφιβολία για του τι θεωρεί τις συγκεντρώσεις και τις επιθέσεις που έγιναν με αφορμή την απεργία πείνας που έκανε, ο Δ Κουφοντίνας, σε άλλο σημείο της δήλωσης του είναι πολύ σαφής: «Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε».

 Τι λέει δηλαδή σε όλους αυτούς τους αλληλέγγυους και άλλους που αποφάσισαν να κάνουν σημαία ένα αίτημα του πολύ-δολοφόνου: Τους λέει πως η κινητοποίηση τους δεν έχει σημασία από τι ξεκίνησε αλλά είναι σημαντικό που έγινε γιατί όπως λέει σε άλλο σημείο της δήλωσης του «Η οικογένεια που κυβερνά απέδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης».

Δηλαδή, κύριοι και κυρίες , εσείς που με αφορμή το αίτημά μου κινητοποιηθήκατε, απλώς γίνατε ένα κομμάτι του αγώνα που κάνω κατά της «οικογένειας που κυβερνά».

Και ποιας οικογένειας εννοεί? Μα της οικογένειας Μητσοτάκη, ένα μέλος της οποίας (τον Π Μπακογιάννη) έχει δολοφονήσει ο ίδιος.

Ο Δ. Κουφοντίνας λοιπόν, ουσιαστικά «σέρνει» πίσω του όλους αυτούς που βγήκαν στους δρόμους πίσω από το πάνω «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Τους λέει πως όλοι εσείς, στις κινητοποιήσεις σας υποστηρίξατε τις δικές μου ενέργειες, τις αποφάσεις μου. Είμαι ο «ηγέτης», Το «ίνδαλμα σας».

Αν αυτό δεν αποτελεί πολιτικό εξευτελισμό όλων αυτών που εβδομάδες τώρα μιλάνε απλώς για δικαιώματα κρατουμένου και άλλα παρόμοια, τότε τι άλλο είναι.

Ο ισοβίτης κατέστησε σαφές: Όσοι μου συμπαρασταθήκατε, ουσιαστικά συμφωνείτε μαζί μου, με τις ενέργειες μου…

Γι' αυτό και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι, μόλις κατάλαβαν πως τελικά «χρησιμοποιήθηκαν» από τον Δ Κουφοντίνα και τους συν αυτώ, ως άλλοι « χρήσιμοι ηλίθιοι», γυρίσαν το τροπάριο. Ξέχασαν το θέμα, άφησαν το ζήτημα «να ξεχαστεί», βρήκαν άλλα να πουν όπως «η αστυνομική αυθαιρεσία», «το δυστύχημα έξω από την Βουλή» , ή «τα βαφτίσια που έκανε ο Άδωνις»…..

Απορία ψάλτου βήξ….

Μόνον που ο ισοβίτης (και οι συμπαραστάτες τους, κάθε είδους), μπορεί να έχει τώρα μια ήττα, μια ήττα ταπεινωτική για την «επαναστατικότητά του», αφού ξεκίνησε για «απεργίας πείνας μέχρι τέλους», αλλά στην διαδρομή άλλαξε, όμως έσυρε πίσω του εκατοντάδες «αφελείς», έχοντες «ιδεολογική αγκύλωση» , ή απλά « πολιτικάντηδες» που είπαν να καβαλήσουν κάποιο ρεύμα.

Και δοκίμασε τα όρια τους, ελπίζοντας πως σε λίγους μήνες, όταν αξιοποιώντας τον νομό ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αίτηση για «υπό όρους αποφυλάκιση», θα τους έχει και πάλι συμπαραστάτες του…

Λέτε να είναι και τότε τόσο πολιτικά αφελείς;


[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo