• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

 Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν όριο στην πολιτική αντιπαράθεση

Πέτρος Τρουπιώτης 15-03-2021 00:00
 Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν όριο στην πολιτική αντιπαράθεση
Όταν παίζεις πολιτικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας τη θλίψη ανθρώπων, είσαι απλώς απάνθρωπος…. 

Ομολογώ ότι κάθε λίγο και λιγάκι, ξαφνιάζομαι από συμπεριφορές και αντιλήψεις. Αντιλήψεις πού ποτέ, ως εκείνη την στιγμή, δεν πίστευα ότι μπορεί να έχει ένας λογικός άνθρωπος, μια λογική ομάδα πολιτών.

Όπως επίσης ότι η πολιτική αντίθεση, η πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και ένα «πολιτικό μίσος για τον αντίπαλο», θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιους σε τέτοιες , εκτός οποιασδήποτε λογικής, τοποθετήσεις.

Αναφέρομαι σήμερα σε ένα τραγικό δυστύχημα που έγινε στην είσοδο της Βουλής, επι της Β. Σοφίας, την Παρασκευή.

Αυτοκίνητο της αστυνομίας (όχι περιπολικό) χτύπησε νεαρό μοτοσικλετιστή, ο οποίος δυστυχώς νοσηλεύεται βαριά (κλινικά νεκρός έλεγαν χθες οι πληροφορίες).

Το ποιος φταίει για το δυστύχημα θα το δείξει η ανάκριση. Εξάλλου υπάρχουν και πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες, ουκ ολίγες, εκεί.

Από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου το τραγικό αυτό περιστατικό να κοντεύει να γίνει , από κάποιους, κεντρικό ζήτημα της πολιτικής μας ζωής, έχει πολύ μεγάλη διαφορά.

Και βέβαια, πρέπει να κριθεί τι ακριβώς έγινε. Και βέβαια η δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει, όπως προβλέπεται, τον οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου (ή και όποιον άλλον ευθύνεται), αν κρίνει ότι ευθύνεται.

Όμως δεν αντιλαμβάνομαι τί δουλειά έχει η καταγγελία για την Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή λέει το αυτοκίνητο αυτό χρησιμοποιείται για συνοδευτικό αυτοκίνητο ασφάλειας της. ( Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αυτοκίνητο κινούνταν μόνο του, χωρίς δηλαδή να συνοδεύει την κα Μπακογιάννη).

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί καταγγέλλουν την κα Μπακογιάννη, που έκανε μια δήλωση συμπαράστασης στην οικογένεια του νεαρού, γιατί λέει την έκανε δύο μέρες μετά και γιατί ενδιαμέσως έκανε βόλτα με τα εγγόνια της…

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό είναι «μέγα πολιτικό θέμα» γιατί λέει «η οικογένεια κάνει ό,τι θέλει» και άλλα παρόμοια ακατανόητα.

Και βέβαια πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως το δυστύχημα , όπως πρέπει να γίνεται για κάθε δυστύχημα, ανεξαρτήτως ποιος επιβαίνει των οχημάτων.

Και βέβαια, είναι απαράδεκτο, αν αποδειχθεί ότι τροχονόμος «αποπήρε» μοτοσικλετιστή που πήγε εκείνη την στιγμή, ως αυτόπτης μάρτυς , να πει τι έγινε.

Και βέβαια, να υπάρξουν συνέπειες, αν έπρεπε να υπάρξει σύλληψη με βάση το αυτόφωρο και δεν έγινε.

Όμως γιατί ένας (μια στην συγκεκριμένη περίπτωση), πολιτικός ευθύνεται για ενέργεια αστυνομικού που έχει ορισθεί να την προστατεύει, ενέργεια μάλιστα που δεν έγινε καν ενώ την συνόδευε, μια και η ίδια την συγκεκριμένη ώρα μετείχε στην συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να έχει κάποια όρια. Και όχι μόνον πρέπει να έχει κάποια όρια, αλλά και οι αντιπαρατιθέμενοι, οφείλουν να αντιλαμβάνονται που ξεπερνιέται το όριο.

Γιατί αν δεν το καταλαβαίνουν, δυστυχώς καταντούν γελοίοι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός της αναγκαίας εξεύρεσης της αλήθειας και του καταλογισμού ευθυνών, αυτό που πιστεύω ότι έχει αξία είναι ότι μια οικογένεια έχασε ένα νεαρό παιδί της. Και όχι μόνον αυτό δεν αλλάζει, αλλά και ο πόνος των συγγενών είναι αγιάτρευτος.

Το να παίζεις πολιτικά παιχνίδια πάνω στην θλίψη τους,  σε κάνει απάνθρωπο , για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη…

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo