13.1 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Συρίγος: Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής που καθάρισε τις προτομές των ηρώων του 1821 (εικόνες)


    Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος καταδικάζει το γεγονός ότι κάποια άρρωστα μυαλά βεβήλωσαν με γκράφιτι μερικές από τις μαρμάρινες προτομές των αγωνιστών του 1821 στη λεωφόρο των ηρώων στο Πεδίον του Άρεως λίγες ημέρες πριν από την 25η Μαρτίου. Ο υφυπουργός συγχαίρει την Περιφέρεια Αττικής για τα γρήγορα αντανακλαστικά της, η οποία μερίμνησε για τον έγκαιρο καθαρισμό τους και προνόησε για τη φύλαξή τους ώστε να είναι έτοιμες για τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών.
    Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Συρίγου:
    Άρρωστοι άνθρωποι εναντίον προτομών ηρώων
    Στις 5 και στις 12 Μαρτίου κάποια άρρωστα μυαλά βεβήλωσαν με γκράφιτι μερικές από τις μαρμάρινες προτομές των αγωνιστών του 1821 στη λεωφόρο των ηρώων στο Πεδίον του Άρεως.
    Ο βανδαλισμός είναι μοιραία προέκταση του ίδιου αρρωστημένου συνθήματος που φώναζαν αυτοί που έσκισαν την εικόνα της Παναγίας:
    «Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε ΕΜΕΙΣ!»
    Όπως είπε και ο Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος:
    -Ποιοι «εσείς», ρε; Πού και πώς θα «ζήσετε»; Μόνοι σας;
    Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που απεικονίζονται στις προτομές, οι σύγχρονοι βάνδαλοι έχουν σήμερα δυνατότητα να ασχημονούν. Όπως έχει γράψει και ο Χριστιανόπουλος:
    «Καημένε Μακρυγιάννη να ’ξερες
    γιατί το τζάκισες το χέρι σου…»
    Σήμερα το πρωί όμως, όλες οι προτομές είναι καθαρισμένες και φυλάσσονται (εκεί φτάσαμε…) ενώ παράλληλα γίνονται έργα για να είναι έτοιμες για τη μεγάλη επέτειο.
    Θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής που αντέδρασε τόσο γρήγορα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ