16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Θέμα «L&O»: Συνεχόμενα τα περιστατικά πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο – Ο φράχτης και τα οχυρωματικά έργα


    Για μεμονωμένα περιστατικά πυροβολισμών στον Έβρο κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές, σχολιάζοντας τα πρόσφατα περιστατικά με πρωταγωνιστές Τούρκους στρατιώτες που άνοιξαν πυρ στον αέρα στην περιοχή του Τυχερού.
    Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στο L&O, «κάθε μήνα καταγράφονται από 2 έως 4 περιστατικά πυροβολισμών όχι μόνο στην περιοχή του Τυχερού, αλλά και στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί. Είναι περιστατικά που μας κρατούν σε επιφυλακή αλλά δεν μας ανησυχούν», επισημαίνουν.
    Οι πυροβολισμοί προέρχονται από άτομα που στελεχώνουν τα Τουρκικά περίπολα και διανυκτερεύουν σε σκηνές δίπλα στο ποτάμι, οι οποίοι αναμένουν να περάσουν τα Ελληνικά περίπολα για να προκαλέσουν με τους πυροβολισμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Έλληνες συνοριοφύλακες, παρατηρούν κάθε τους ενέργεια με διόπτρες νυκτός, γνωρίζοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή τις ενέργειες τους. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, «πρόκειται για σπασμωδικές ενέργειες, δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που στοχεύει στην κάμψη του ηθικού των συνοριοφυλάκων, κάτι που ασφαλώς και δεν πετυχαίνει το στόχο του».
    Παράλληλα τα περιστατικά πυροβολισμών συνδέονται και με κυκλώματα λαθροδιακινητών και εμπόρων ναρκωτικών που ανοίγουν πυρ προκειμένου να απομακρύνουν τις Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας από το σημείο του ποταμού Έβρου που πρόκειται να γίνει το deal.
    Φράχτης, αναχώματα και εμπόδια κάνουν φρούριο τον Έβρο
    Οι εργασίες για την θωράκιση του Έβρου είναι συνεχόμενες τον τελευταίο χρόνο σε μια προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας στα σύνορα της χώρας. Είναι ενδεικτικό πως εκτός από την δημιουργία του φράχτη μήκους 37 χιλιομέτρων, ο στρατός έχει αναλάβει την κατασκευή επιπλέον εγκαταστάσεων που στόχο έχουν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσέγγιση παράτυπων μεταναστών, αλλά και της καλύτερης αντιμετώπισης εχθρικών ενεργειών από τους γείτονες. Έτσι σε σημεία που δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης, έχουν δημιουργηθεί τσιμεντένια αναχώματα σε μορφή «Γ» προκειμένου να δυσκολεύουν την προσέγγιση στο Ελληνικό έδαφος, ενώ έχουν γίνει οχυρωματικά έργα και αποτρεπτικά τεχνητά εμπόδια.
    Τέλος, βασικό ρόλο στον ακριβή έλεγχο των κινήσεων και θέσεων των Τούρκων στρατιωτών που κινούνται στα εδάφη τους, δίνουν έχουν για τους Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες, οι διόπτρες νυκτός από τα υψώματα του Έβρου, αλλά και οι πτήσεις Drone κατά μήκος του ποταμού.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ