18.9 C
Athens
13.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Στη φυλακή μετά την απολογία του ο «Ινδιάνος» – Ελεύθεροι με όρους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι


    Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 30χρονος κατηγορούμενος αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνος». Ο κατηγορούμενος, ελληνοιρανικής καταγωγής κρίθηκε προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και φέρεται ως ο βασικός «πρωταγωνιστής» στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού. Οι απολογίες για την υπόθεση συνεχίζονται το πρωί της Κυριακής.
    Σε ό,τι αφορά στους άλλους έξι κατηγορούμενους που απολογούνταν αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.
    Πάντως, ενώπιον της ανακρίτριας ο 30χρονος άνδρας προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι δεν βρίσκονταν στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη όταν έλαβαν χώρα τα αποτρόπαια γεγονότα και η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.
    Όπως κατάθεσε βρίσκονταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα αντέκρουσε την προανακριτική κατάθεση του κουνιάδου του. Ο τελευταίος είχε αναφέρει πως ο 30χρονος είναι εκείνος που έριξε κάτω από τη μοτοσυκλέτα του τον άτυχο αστυνομικό, ωστόσο αργότερα, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο εν λόγω μάρτυρας ανασκεύασε. Υποστήριξε ότι είδε τον κατηγορούμενο μέσα στο «μπούγιο» και όχι να χτυπάει τον αστυνομικό και να τον ρίχνει κάτω από το μηχανάκι του.
    Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ζήτησε από την ανακρίτρια την εξέταση τουλάχιστον πέντε μαρτύρων που επιβεβαιώνουν ότι δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη κατά τον κρίσιμο χρόνο, καθώς επίσης και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κουνιάδο του, τον οποίο χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα» Επίσης, ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συσκευής του, την οποία έφερε πάνω του κατά το χρόνο της σύλληψης του, «προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός της στιγματοθέτησής της κατά τον κρίσιμο χρόνο και να αποδειχθεί ότι δεν βρισκόταν στην Ν. Σμύρνη, αλλά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής».
    Συγκεκριμένα, ο 30χρονος ενώπιον της ανακρίτριας υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:
    «• Την 09.03.2021 βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα, όπως βεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων.
    • Αποβιβάστηκα από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, όπως επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και ο οδηγός του οχήματος.
    • Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα.
    • Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου.
    Υπενθυμίζεται πως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης προσωρινά κρατούμενος είχε κριθεί ένας 23κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο αφορά στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού. Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφήνονταν ο άλλος 22χρονος συγκατηγορούμενός του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας του επέβαλλαν τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ. Σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε η εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά.
    Για κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη έχουν ακόμη απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων και επτά κατηγορούμενοι κάτω των 18 ετών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό.
    Διαβάστε και:
    Προφυλακιστέος ο 23χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Σμύρνη
    Δικηγόρος 30χρονου: Η αστυνομία συνέλαβε λάθος άτομο – Ο εντολέας μου δεν έχει καμία εμπλοκή – Τα αιτήματά του (βίντεο)



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ