Τι κατέθεσε ο κουνιάδος του αποκαλούμενου «Ινδιάνου»: «Δεν γνωρίζω αν έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι»

Κατερίνα Μάνθου 13-03-2021 12:58 Τελευταία ενημέρωση: 13-03-2021 13:20
Τι κατέθεσε ο κουνιάδος του αποκαλούμενου «Ινδιάνου»: «Δεν γνωρίζω αν έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι»
Αναίρεσε την αρχική του κατάθεση του ο μάρτυρας που είχε υποδείξει τον 30χρονο κατηγορούμενο

Σημαντική κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη έδωσε χθες ο κουνιάδος του 30χρονου, αποκαλούμενου και ως «Ινδιάνου».

Ο τελευταίος είναι εκείνος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό κάτω από τη μηχανή του και στη συνέχεια να ξεκίνησε η επίθεση εναντίον του. Ο 30χρονος άνδρας ήδη διώκεται ποινικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια. Αρνείται, όμως, την κατηγορία που αντιμετωπίζει. 

Τώρα, στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο κουνιάδος του άνδρα αυτού, αποκαλούμενου και ως «Ινδιάνου» φέρεται να αναφέρει πως τον είδε «μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο». Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο μάρτυρας δεν τον είδε (τον 30χρονο) να χτυπάει τον αστυνομικό, ούτε και γνωρίζει εάν είναι εκείνος που τον έριξε από το μηχανάκι.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο κουνιάδος του 30χρονου, φέρεται να αναφέρει τα εξής:  «Του είπα «μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς» και μου απαντάει «γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους»; και εγώ του απάντησα «ναι» και αμέσως έφυγα για να  μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς την μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό.

Εν ολίγοις ο μάρτυρας, διαφοροποιείται από την προανακριτική του κατάθεση, στην οποία φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι είδε τον κουνιάδο του να χτυπάει τον πεσμένο αστυνομικό.

Ερώτηση: Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο μάρτυρας φέρεται να ανέφερε ακόμη τα εξής: «Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια.

Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη...

Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του....Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους».

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά του ο 30χρονος δια του δικηγόρου του Παύλου Σαράκη υποστηρίζει πως η  εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά «από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία - κατάθεση προσώπου», με το οποίο ο έχει διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, αναφέρονται ακόμη τα εξής για τον 30χρονο: «Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Τέλος, ο κ. Σαράκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του [GPS] κατά τους επίδικους χρόνους».

Διαβάστε και:

Απολογείται ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή του - Στον ανακριτή και άλλοι έξι

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo