• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συρία: Δημόσιος αποκεφαλισμός 16χρονου από τον ISIS γιατί απουσίαζε από το τζαμί την Παρασκευή

lawandorder.gr 13-03-2021 10:24 Τελευταία ενημέρωση: 13-03-2021 10:29
Συρία: Δημόσιος αποκεφαλισμός 16χρονου από τον ISIS γιατί απουσίαζε από το τζαμί την Παρασκευή
Το θύμα κατηγορήθηκε από το δικαστήριο της Sharia Court για καταπάτηση του ισλαμικού νόμου το οποίο και διέταξε τη δημόσια εκτέλεση του επιφορτισμένος με αποστασία

Οι εξτρεμιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκτέλεσαν το Σάββατο ένα ανήλικο αγόρι στη επαρχία του Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία αφού το κατηγόρησε για ‘αποστασία’ ανέφεραν τοπικοί ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

Το θύμα ο 16χρονος συνελήφθηκε στο προπύργιο της ISIS την πόλη Jarablus βόρεια του Χαλεπίου γιατί απουσίαζε από το τζαμί για τις προσευχές της Παρασκευής.

«Ο έφηβος που αντιμετώπισε την κατηγορία της αποστασίας αποκεφαλίστηκε ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους στο κέντρο της Jarablus το Σάββατο», ανέφερε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Nasser Taljbini στο ARA News.

Το θύμα κατηγορήθηκε από το δικαστήριο της Sharia Court για καταπάτηση του ισλαμικού νόμου το οποίο και διέταξε τη δημόσια εκτέλεση του επιφορτισμένος με αποστασία μετέφερε η πηγή.

«Πριν την διενέργεια της εκτέλεσης ένας αξιωματούχος της Sharia ανάγνωσε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικαστήριο της Sharia της ISIS Court που δεσμευόταν ότι ο καθένας που θα λείπει από τις προσευχές και το τζαμί θ΄αντιμετωπίζει ανάλογη τιμωρία», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

ΠΗΓΗ: ekklisiaonline.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo