• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»

Πέτρος Τρουπιώτης 13-03-2021 08:05 Τελευταία ενημέρωση: 17-03-2021 10:36
«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»
 Όταν έχεις ως σύνθημά σου το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δεν μπορείς να κατηγορείς τους άλλους για διχαστικό λόγο. Γίνεσαι απλώς γραφικός

Τα όσα ακουστήκαν χθες στην Βουλή, στην συζήτηση της ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, φαντάζομαι, έστω «μέσες -άκρες», θα τα έχετε μάθει.

Γι’ αυτό λοιπόν δεν θέλω τώρα να μείνω σε εκτιμήσεις ποιος ήταν καλύτερος ή ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, που συνηθίζουμε οι δημοσιογράφοι.

Θέλω να μείνω σε δυο φράσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, που θεωρώ πως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Τσίπρας, με τις φράσεις του αυτές κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «θέλει να διχάσει τον λαό» και ότι δεν θέλει ασφάλεια και συνοχή στην κοινωνία.

Το κλίμα των φράσεων αυτών, υπήρχε σε πολλά σημεία της ομιλίας.

Βαριές φράσεις. Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συνειδητή προσπάθεια διχασμού του λαού, τότε πραγματικά το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις.

Ο ένας «θεσμός» της δημοκρατίας κατηγορεί τον άλλο «θεσμό». Δεν το λες και απλό πράγμα.

Οπότε, αμέσως περιμένεις να δεις τις «αποδείξεις» για την καταγγελία αυτή.

Μόνον που μετά ακούς διαφορά περί της αστυνομοκρατίας, περί της χρήσης των αστυνομικών δυνάμεων συνειδητά για την δημιουργία έντασης, και άλλες παρόμοιες γενικότητες.

Γενικότητες που μπορεί να αποτελούν «ωραία μεγάλα λόγια» και «ρητορικές κορώνες για αλίευση χειροκροτημάτων», όμως δεν αποτελούν καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο.

Και τότε είναι που προβληματίζεσαι για το ποιος είναι αυτός που εκτοξεύει αυτή την βαριά κατηγορία.

Και ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν θυμάσαι εκείνο το σύνθημα που χαρούμενος φώναζε από μπαλκόνι της πλατείας στο Κερατσίνι, στις δεύτερες εκλογές του 2015, ο κ. Τσίπρας το «στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Αλλά πηγαίνεις την μνήμη σου και λίγο πιο πίσω, τον Μάρτιο του 2012, οπού σε μια άλλη προεκλογική και αυτή ομιλία του κ. Τσίπρα στην Νίκαια αυτή την φορά, βροντοφώναζε «Ή εμείς ή αυτοί».

Δύο φράσεις που διαπέρασαν και διαπερνούν ακόμα, όλο το «σώμα» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν απλά προεκλογικά συνθήματα και φωνές από τα μπαλκόνια. Ήταν φράσεις που έδειχναν ποια είναι η λογική αυτού του σχήματος του 3% και του «μπαίνω δεν μπαίνω στην Βουλή», που τις χρησιμοποίησε για να καβαλήσει το ρεύμα και να οδηγηθεί στην εξουσία.

Εκεί που μη έχοντας καμία δυνατότητα για αποτελεσματική διακυβέρνηση, προσπάθησε να εφαρμόσει αυτή την λογική, να χωρίσει τον κόσμο, να φανατίσει τους υποστηρικτές του, μήπως και κατάφερνε να «γαντζωθεί» για πάντα στην εξουσία.

Θέλει λοιπόν μεγάλο θράσος για να κατηγορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ο εκφραστής του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τον κ. Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε άλλον για διχαστικό λόγο και διχαστική λογική.

Είναι αυτό που λέει η λαϊκή παροιμία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»…

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo