16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη


    Αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες κατά την απολογία τους σήμερα σε ανακριτή ανηλίκων. Μετά δε τις απολογίες και οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με τις δικαστικές αρχές να τους επιβάλλουν μόνο τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.
    Κατά πληροφορίες στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ανέφεραν βρέθηκαν τυχαία στο σημείο εκδήλωσης των επεισοδίων. Ενδεικτικά ο ένας εκ των επτά κατηγορουμένων, ηλικίας 17 ετών, φέρεται να ανέφερε στην απολογία του: «Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί.
    Ακόμη, έτερος κατηγορούμενος ηλικίας επίσης 17 ετών ανέφερε στην απολογία του: «Βρισκόμουν με τέσσερις φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλόπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση».
    Να σημειωθεί ότι για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα, ενήλικες, οι οποίες έχουν οδηγηθεί σε ανακριτή και έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ανάμεσα τους είναι και κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο τους απαγγέλθηκε για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ