Ποιοι και γιατί στήνουν κόμμα Κουφοντίνα - Συμβολή στο σχέδιο αποσταθεροποίησης

Χρήστος Μυτιλινιός 12-03-2021 10:03 Τελευταία ενημέρωση: 12-03-2021 10:12
Ποιοι και γιατί στήνουν κόμμα Κουφοντίνα - Συμβολή στο σχέδιο αποσταθεροποίησης
Οι ακροαριστεροί υποστηρικτές του καταδικασμένου τρομοκράτη έχουν βλέψεις περίεργες

Στον απόηχο των πρόσφατων συμβάντων μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και των αντιεξουσιαστών, έρχεται μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καρφί, αλλά και με πληροφορίες του υπογράφοντος, ετοιμάζεται πλήρως το σκηνικό για να υποδεχθεί τον αποφυλακισμένο Δημήτρη Κουφοντίνα με σκοπό να διεκδικήσει την ψήφο των ακροαριστερών υποστηρικτών του. 

Κοινώς πάνω που τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, έρχεται η ακριβώς απέναντι πλευρά να μας θυμίσει ότι στην δημοκρατία δεν επιτρέπεται να εφησυχάζουμε. 

Τα σενάρια τώρα για το «κόμμα Κουφοντίνα». Οι πληροφορίες λένε από τη μία πλευρά ότι το κόμμα που θα τον υποδεχθεί με την έξοδό του από τη φυλακή, είναι κόμμα το οποίο είναι ανοιχτά υπέρ της ακροαριστερής αντιλήψεως κι έχει ήδη διαγράψει πορεία με πυρήνες πολιτικούς ανά την Ελλάδα, χωρίς βεβαίως, προς το παρόν τουλάχιστον, να καταφέρει την είσοδό του στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα σενάριο, που θέλει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με σκοπό τον συμβολισμό του ιδρυτικού στελέχους, αλλά και το νέο καταστατικό το οποίο προφανώς θα είναι λίγο πιο «μολοτοφικό» από τα υπάρχοντα. 

Σχέδιο Αποσταθεροποίησης

Για να περάσουμε τώρα στα πολύ σοβαρά, έχει αρχίσει να διαφαίνεται πλέον πανηγυρικά ένα βαρύ σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας με στόχο όχι μόνο την ανατροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στο βάθος τη μεγάλη οικουμενική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτός είναι και ο διακαής πόθος των ξένων δυνάμεων. 

Αυτός ήταν ο πόθος και στα μνημόνια, αυτός είναι και ο πόθος σήμερα, στον, όπως ευελπιστούν, τελευταίο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδος - Τουρκίας.

Στο δρόμο για τη Χάγη

Όλα γίνονται την ίδια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν βαθιά κρίση (όχι ότι ήταν και ποτέ στα καλά τους σαφώς). Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητοσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, θωρακίζουν πρωτοφανώς την χώρα, οι Γερμανοί στα δικά τους παίγνια εξουσίας και εξοπλιστικών, πιέζουν για άλλα πράγματα. 

Όσοι έχτε δει τα «Σκυλιά του Βερολίνου», σειρά στο Netflix, θα είδατε μια σειρά Γερμανοτουρκικού μίσους, αλλά μίσους σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό όμως που δεν παρατηρήθηκε εύστοχα πολύ, είναι ότι οι μόνο τάχα Γερμανοί που σιχαίνονται τους Τούρκους στη Γερμανία, είναι οι νεοναζί. Οι υπόλοιποι, μια χαρά. Κι εμείς αυτό βεβαίως, το βλέπουμε στην πράξη. 

Οικουμενική κυβέρνηση - Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής

Το σενάριο που απεργάζονται οι ξένες δυνάμεις λοιπόν, είναι μια οικουμενική κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και μαζί όποια άλλη δύναμη του ελληνικού κοινοβουλίου προκειμένου να υπάρχει κυβερνητική «σταθερότητα» με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία αλλά ταυτόχρονα καμία αυτοδυναμία για απόλυτη αλληλοεξάρτηση, με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. 

Στόχος, το Αιγαίο

Στόχος, όπως πάντα, είναι το Αιγαίο σε όλο αυτό το μπέρδεμα. Ευρώπη, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία, καλοβλέπουν διαχρονικά το πέλαγος της χώρας μας και «βλέπουν» τώρα για κάποιο λόγο μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ό,τι μπορούν. Πίστευαν ότι η εν ενεργεία ελληνική κυβέρνηση, έχει διάθεση να «τα βρει» με του Τούρκους και με όλους τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση. Έκαναν λάθος και τώρα το βλέπουν μπροστά τους. Κι αυτός είναι ο λόγος που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την οικουμενική κυβέρνηση.

Ο Δένδιας και ο Παναγιωτόπουλος και φυσικά ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, έχουν μέχρι στιγμής επιτύχει με τις στρατηγικές τους να φέρουν και εκνευρισμό στην Τουρκία της οποίας «δεν της βγαίνει τίποτα» πλέον, και αμηχανία στην Ευρώπη με τις συμμαχίες στη Μέση Ανατολή και βεβαίως, με την ισχυρή και συμβολική συμμαχία με τη Γαλλία, έχει δώσει και συγκεκριμένο μήνυμα στο Βερολίνο ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά. Μην ξεχνάμε σαφώς και τις ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, καθώς και τη μεγάλη διπλωματική νίκη στη Λιβύη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo