• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λάθος κα Κοτανίδου. Τροφοδοτείτε αυτό για το οποίο διαμαρτυρηθήκατε…

Πέτρος Τρουπιώτης 12-03-2021 06:52
Λάθος κα Κοτανίδου. Τροφοδοτείτε αυτό για το οποίο διαμαρτυρηθήκατε…
Η πολυπόθητη ανοσία μπορεί να έρθει μετά από 3-4 μήνες που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των πολιτών, το ερώτημα όμως είναι τι θα έχει στοιχίσει στην κυβέρνηση, από έλλειψη επικοινωνιακής στρατηγικής στον τομέα αυτό

Το επικοινωνιακό κομμάτι, δυστυχώς, δεν ήταν ποτέ το φόρτε της ΝΔ αρκετά χρόνια τώρα.

Αν και είναι σαφές πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού παιχνιδιού «παίζεται» και στην επικοινωνία, δυστυχώς, στην ΝΔ, δεν έχουν θέσει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα.

Προεκλογικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες στελεχών του γραφείου τύπου κυρίως, δεν εφαρμόστηκε και η καλύτερη επικοινωνιακή τακτική.

Όπως ήταν φυσικό κάτι τέτοιο έγινε και στην λειτουργία της κυβέρνησης, μιας και δεν μπήκε από την αρχή , ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο και υπήρξαν πολλές «παραφωνίες» που στοίχισαν στην κυβέρνηση.

Το όλο αυτό θέμα, αν και ιδιαίτερα σοβαρό κατά την άποψή μου, δεν είναι, ως συνολικό θέμα, τώρα άμεσης προτεραιότητας, μιας και επείγει η αντιμετώπιση επικοινωνιακά του θέματος της πανδημίας.

Γιατί «εδώ πρέπει να βάλουμε όλα τα λεφτά μας», όπως θα έλεγε και ένας παίχτης του τζόγου.

Μετά από ένα χρόνο πιά, στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, είναι σαφές ότι υπάρχει μια μεγάλη κούραση των πολιτών. Και όταν η κούραση από τα περιοριστικά μετρά, συνδυάζεται με οικονομικά προβλήματα και ανασφάλεια για το μέλλον, το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

Για να δοθεί κάποια διέξοδος, χρειάζεται «ένα φως στο τούνελ». Και αυτό το φως πρέπει να το δείξει, να το τονίσει, να το εμφανίσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσει να πείσει τον μέσο κουρασμένο και αγανακτισμένο πολίτη, να τηρήσει στοιχειωδώς τα μέτρα για να «τελειώνουμε με τον κορονοιο».

 Όμως, δυστυχώς αυτό δεν γίνεται

--Από την μια οι άκαιρες δηλώσεις υπουργών και άλλων αξιωματούχων για άνοιγμα του ενός ή άλλου κλάδου συγκεκριμένες ημερομηνίες

--Από την άλλη οι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι διαδηλώσεις μπορούν να γίνονται, γιατί δεν πρέπει να κοπεί το δικαίωμα των πολιτών

Σε συνδυασμό με την κόπωση, προκαλούν αντιδράσεις στην τήρηση των μέτρων, επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα, αυξάνοντας τα κρούσματα με αποτέλεσμα «το φως στην άκρη του τούνελ» να απομακρύνεται συνεχώς.

Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά.

Και μέσα σε αυτή την προβληματική επικοινωνιακά κατάσταση, ήλθε τις τελευταίες μέρες στην δημοσιότητα και το θέμα των διαφωνιών στην επιτροπή που αποφασίζει τα μέτρα και «έδεσε το γλυκό».

Μάλιστα, η καθηγήτρια Ιατρικής κα Κοτανίδου, μέλος της επιτροπής, δεν δίστασε να πει χθες ότι «Λαμβάνονται κάποιες λάθος αποφάσεις από την Επιτροπή και γίνεται λάθος μεταφορά των αποφάσεων αυτών».

Και την δήλωση αυτή, που είναι σαφές ότι δημιουργεί νέα αναστάτωση στους πολίτες, μιας και προέρχεται από γιατρό που μετέχει στην Επιτροπή που εισηγείται τις αποφάσεις, την έκανε ενώ, την ίδια στιγμή δήλωνε ότι «επικρατεί σύγχυση στους πολίτες, όταν υγειονομικοί αρνούνται να εμβολιαστούν και όταν οι ειδικοί δεν έχουν μια συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις.»

Δηλαδή, ενώ παραδέχεται το πρόβλημα, την ίδια στιγμή κάνει το ίδιο λάθος  τροφοδοτώντας την σύγχυση…

Βέβαια, δεν είναι αυτό θέμα της κας Κοτανίδου ούτε κανενός αλλού ειδικού περί την πανδημία. Αυτό είναι θέμα που έπρεπε να έχει λύσει εδώ και καιρό η πολιτεία.

Να έχει δεσμεύσει τους επιστήμονες της επιτροπής ότι δεν θα βγαίνουν να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, προκαλώντας ερωτηματικά και θα έπρεπε να είχε οργανώσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ενημέρωσης, όπως έκανε ας πούμε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Και βέβαια, θα έπρεπε να ενημερώνει και για τους ελέγχους και τις ποινές, ώστε να δείχνει στους πολίτες ότι τα μετρά ελέγχονται. (Αν βέβαια συμβαίνει κάτι τέτοιο, που πολύ αμφιβάλλω, βλέποντας κάθε μέρα και μια διαδήλωση )…

Η πολυπόθητη ανοσία μπορεί να έρθει μετά από 2-3 μήνες που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των πολιτών, το ερώτημα όμως είναι τι θα έχει στοιχίσει στην κυβέρνηση, από έλλειψη επικοινωνιακής στρατηγικής στον τομέα αυτό.

ptroupiotis@yahoo.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo